Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Dennis Hauger wint eerste race van het seizoen, Verschoor naar P10 +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 april 2023 04:30

Dennis Hauger heeft de eerste Formule 2 sprint race in Melbourne gewonnen. Hij begon vanaf pole position en behield de leiding de gehele race. Jak Crawford eindigde als tweede, rookie Kush Maini scoorde zijn eerste podium in de Formule 2. Richard Verschoor eindigde op de tiende positie

Dennis Hauger

Een regenbui vlak voor de race zorgde voor een glad wegdek. Er stonden maar twintig auto’s aan de start, nadat Enzo Fittipaldi en Ralph Boschung beiden spinden in bocht acht tijdens de opwarmronde.

Hauger had een goede start, maar Crawford kon hem bijbenen. Ze gingen zij aan zij op het rechte stuk naar bocht elf in de openingsronde, maar Crawford moest zijn meerdere erkennen in Hauger.

Ayumu Iwasa, die op vrijdag nog de pole position behaalde, kende een vroege tegenslag. In gevecht met Zane Maloney en Isack Hadjar kreeg de Japanse coureur een lekke band en moest hij naar binnen voor nieuwe setje. Hierdoor moest hij vanaf achteraan aansluiten

Maloney verschalkte Bearman en pakte P6 in de bocht van Turn 11, terwijl Leclerc op Lap 7 op Turn 10 naar de podiumposities schoof, maar Maini gaf niet op. In een moedige actie hield de coureur van Campos Racing zijn plek vast in de volgende bocht.

Een botsing tussen Juan Manuel Correa en thuisheld Jack Doohan zorgde voor een Safety Car. Onder andere Theo Pourchaire Na twee extra rondes achter de Safety Car en wat regen, volgde een sprint van twee rondjes naar de eindstreep. Hauger liet zich niet van de wijs brengen en pakte zijn eerste overwinning van het seizoen.

null

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS