Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: DAMS kiest Luca Ghiotto als vervanger voor geschorste Roy Nissany

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 september 2022 18:40

Luca Ghiotto vervangt Roy Nissany tijdens komend Formule 2-weekend op het circuit van Monza. Nissany werd afgelopen weekend op het CM.com Circuit Zandvoort geschorst na een incident met VAR-coureur David Beckmann.

Luca Ghiotto

Nissany racet al sinds 2018 in de Formule 2, hierin is hij al meerdere keren in opspraak gekomen vanwege zijn vaak roekeloze acties. Ook afgelopen weekend in Nederland was het raak. Tijdens de hoofdrace van de Formule 2 raakte hij en Beckmann elkaar op vrij knullige manier achter de Safet Car. Naast een tijdstraf ontvingen beide heren ook twee strafpunten op de licentie.

Nissany zit al aan het maximaal aantal strafpunten en moet de twee races in Monza dus vanaf de zijlijn gaan bekijken. Luca Ghiotto mag in de DAMS-bolide instappen. In 2016 debuteerde hij bij het team van Trident in de GP2, deze serie veranderde een jaar later naar de Formule 2 en Ghiotto vond aansluiting bij het team van Russian Time, in 2018 verkaste de Italiaan naar Campos. De twee seizoen die daarop volgende reed hij voor Virtuosi en Hitech.

In 2019 eindigde hij op de derde positie in het kampioenschap, hij moest alleen Nyck de Vries en Nicholas Latifi voor zich dulden. Na ruim tweeënhalf jaar afwezigheid keert de 27-jarige Italiaan weer terug, ditmaal in de kleuren van DAMS. Dit wordt het zesde team waar hij voor racet in zijn Formule 2-carrière.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS