Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Ayumu Iwasa wint spannende sprintrace in Jeddah, Verschoor vecht zich terug naar P16 +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 maart 2023 16:05

Ayumu Iwasa won de zinderende Formule 2 Sprintrace op het Saoedische Jeddah Corniche Circuit. Victor Martins claimde de tweede plaats en MP Motorsport-coureur Jehan Daruvala mocht mee naar het podium. Kampioenschapsleider Theo Pourchaire verliet de race na een harde klap. Richard Verschoor reed van P20 naar de zestiende stek.

null

Jak Crawford vertrok vlak voor Ralph Boschung vanaf de eerste positie. Kush Maini en Ayumu Iwasa volgden achter het paar, Jehan Daruvala startte als vijfde. Jack Doohan, Theo Pourchaire, Oliver Bearman, Frederik Vesti en Victor Martins maakten de top tien compleet.

Crawford kwam goed weg, maar Ayumu Iwasa klom van P4 op naar de tweede stek. Niet veel later claimde hij de eerste positie.

In de tweede ronde stond Zane Maloney tussen bocht twee en drie ineens de verkeerde kant op. Hij kreeg zijn Carlin niet meer gestart en moest worden weggeduwd. De Safety Car maakte zijn opwachten. Na enkele ronden vertrok deze weer.

Niet veel later probeerde Theo Pourchaire zijn teamgenoot Victor Martins in te halen. Hij remde veel te laat en reed vol in de Prema van Oliver Bearman die niet te spreken was over de actie van de Fransman. Pourchaire bood direct zijn excuus aan. Opnieuw mocht de Safety Car zijn opwachting maken. Alle autoís werden door de pitlane gestuurd.

Met het dalen van de zon manoeuvreerde de negentien overgebleven coureurs zich over het zes kilometer lange Jeddah Corniche Circuit. De baan leende zich uitstekend voor gedurfde inhaalacties.

Met nog zes ronden te gaan dook MP Motorsport-coureur Jehan Daruvala aan de buitenkant van Iwasa in de eerste bocht. De IndiŽr werd naar buiten gedrukt en sneed de eerste bocht af. Hij gaf de positie direct terug. Victor Martins en Iwasa jaagden raceleider Iwasa, maar ook zeker elkaar flink op. In de zeventiende ronde dook Daruvala opnieuw naast Iwasa. De MP Motorsport-coureur werd afgestopt en Martins kon doorschuiven naar P2.

Achter Iwasa, Martins en Daruvala eindigden Campos-coureurs Ralph Boschung en Kush Maini. Frederik Vesti, Jack Doohan en pole sitter Jack Crawford scoorden de laatste punten. Richard Verschoor veroverde op het nippertje P14.

Zondag om 14.15 uur Nederlandse tijd gaat de hoofdrace van de Formule 2 van start, met Victor Martins vanaf de eerste positie.


null

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS