Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Ayumu Iwasa wint hoofdrace in Melbourne, Verschoor wint elf plaatsen +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 april 2023 02:45

Ayumu Iwasa heeft de hoofdrace van de Formule 2 in Melbourne gewonnen en daarmee zijn vierde overwinning in deze klasse behaald. Hij hield ART-coureur Theo Pourchaire en teamgenoot Arthur Leclerc achter zich. Richard Verschoor reed van P18 naar P7.

Formule 2

Pourchaire wist ondanks zijn problemen in de openingsrace terug te keren op het podium, terwijl Arthur Leclerc zijn eerste podiumplaats in de klasse behaalde en daarmee zorgde voor een DAMS 1-3.

Iwasa wist de race te controleren en werd de eerste coureur die dit seizoen twee keer won. Pourchaire eindigde als tweede, terwijl Leclerc de derde plaats opeiste en zo zorgde voor twee DAMS-coureurs op het podium. Vesti eindigde als vierde na gestart te zijn vanaf de dertiende plaats, voor Maloney en Daruvala.

Verschoor wist maar liefst elf plaatsen goed te maken en eindigde als zevende, terwijl Doohan de Australische fans iets gaf om te vieren door als achtste te eindigen. Maini finishte als negende, terwijl Roman Stanek van Trident zijn eerste punten in de F2 behaalde door als tiende te eindigen.