Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

F2: Ayumu Iwasa op pole in verregende kwalificatie, Richard Verschoor P18 +UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 maart 2023 07:35

Ayumu Iwasa reed tijdens een tumultueuze Formule 2-kwalificatie de snelste ronde. De sessie werd geteisterd door regen en crashes. De Japanner hield Theo Pourchaire en Victor Martins achter zich.

Ayumu Iwasa Formule 2 kwalificatie

Aan het begin van de kwalificatie voor de Formule 2 waren de omstandigheden onberijdbaar. In de eerste vijf minuten spinden Arthur Leclerc, Oliver Bearman en Jack Crawford van de baan af. Na een rode vlag van ongeveer een kwartier werd de sessie hervat.

De snelste tijdens werden snel door elkaar opgevolgd en Victor Martins had aan het begin van de laatste run. Zijn teamgenoot Theo Pourchaire ging aan hem voorbij en was vier duizendsten sneller. Ayumu Iwasa reed een hele snelle ronde en creëerde maar liefst een gat van zes tienden. Martins crashte met nog drie minuten hard tussen bocht vijf en zes. Opnieuw kwam er een rode vlag, de sessie werd niet hervat.

Iwasa, Pourchaire en de gecrashte Martins maken de top drie compleet. Ze houden Isack Hadjar, Zane Maloney, Oliver Bearman en Arthur Leclerc achter zich. Richard Verschoor moet genoegen nemen met de achttiende positie.

Formule 2 kwalificatie


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS