Formule 1

F1 Academy: Formule 1 introduceert nieuwe raceklasse voor jonge vrouwen

Uitgegeven door Bart • 18 november 2022 14:36

In 2023 komt de Formule 1 met een nieuwe klasse. Onder de noemer F1 Academy krijgen 15 jonge vrouwen de kans zich te laten zien. Het doel van de F1 is om jonge vrouwen een kans te geven om door te groeien naar de W Series, Formule 3, Formule 2 en Formule 1.

Jamie Chadwick


In 2023 zullen er vijf teams aan de start staan met elk drie auto's. Het zijn ervaren teams uit de Formule 2 en Formule 3. In het eerste seizoen rijden de coureurs zeven weekenden van drie races rijden, waardoor het kampioenschap 21 races telt. Minimaal één weekend zal samenvallen met de Formule 1. Daarnaast komen er 15 testdagen. Er wordt gereden met een Tatuus T421 chassis en een turbomotor die geleverd wordt door Autotecnica. De banden worden gefabriceerd door Pirelli.

De Formule 1 stelt 150.000 euro per auto beschikbaar, wat in totaal neerkomt op 2.25 miljoen euro. De coureurs zullen hetzelfde bedrag in moeten leggen en de rest van de kosten zijn voor het team. Bruno Michel, directeur van Formula Motorsport Limited, zal de klasse gaan leiden. "Diversiteit is enorm belangrijk in motorsport. Met de F1 Academy willen we bewijzen dat vrouwelijke coureurs alles hebben om de top te bereiken. Ik ben ervan overtuigd dat vrouwen ook succesvol kunnen zijn als ze net zo veel ervaring op kunnen doen als mannen van dezelfde leeftijd. Het is ons doel om vrouwelijke coureurs binnen twee of drie jaar naar de Formule 3 te brengen. Daarnaast willen we in de komende jaren naar een groter veld."

F1-directeur Stefano Domenicali vindt dat iedereen de kans moet krijgen om hun dromen na te jagen. "De Formule 1 doet er alles aan voor meer diversiteit in onze geweldige sport. De F1 Academy biedt kansen aan jonge vrouwelijke coureurs om hun ambities na te jagen. Ze krijgen alle tools om door te groeien naar de F3 en hopelijk ook de F2 en Formule 1. Hoe meer kansen ze krijgen, hoe beter dat het is."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS