Karting • Chrono

Eva Dorrestijn succesvol in de kart en geniet volop van Max Verstappen in Zandvoort: “Iedereen ging helemaal los"

Uitgegeven door Bart • 9 september 2021 09:20 • Print artikel

Zandvoort/Assen – Karttalent Eva Dorrestijn kent dit jaar een zeer succesvol seizoen. Afgelopen weekend kwam de 12-jarige kartster uit Hengelo zelf niet in actie, maar was ze op Circuit Zandvoort aanwezig om naar de Formule 1 te kijken. Eva genoot met volle teugen en keek met name uit naar de keren dat Max Verstappen voorbij kwam razen.

 Eva Dorrestijn met vader Wijnand om Max Verstappen aan te moedigen bij de F1 in Zandvoort

Samen met vader Wijnand Dorrestijn had Eva een van de beste plaatsen op het circuit, namelijk in de grote arena bij de Hans Ernst-bocht. “Het was de allereerste keer dat ik live bij de Formule 1 aanwezig was en dan ook nog in Zandvoort. De sfeer was echt super leuk, iedereen in het oranje, één groot feest. De eerste keer dat Max Verstappen naar buiten kwam, ging iedereen helemaal los. Dat was echt heel mooi.”

Eva was onder de indruk van het geweld van de Formule 1-auto’s. “Het is echt heel gaaf om die Formule 1-auto’s in het echt te zien. Niet normaal dat geluid. Ze gaan niet alleen hard, maar er zitten ook nog gewoon mensen in. We zaten helemaal bovenaan de tribune, dus als we over het randje keken, konden we de auto’s ook op het rechte stuk en in de kombocht zien. Het was heel cool om te zien en het is mijn droom om ooit zelf in de Formule 1 te rijden.”

Om zo ver te komen, moet Eva vol aan de bak in de kartsport en dat doet ze dan ook. Dit jaar rijdt de kartster van het PdB Racing Team in de Parolin Rocky, maar ook in de Mini 60cc in het GK4 kampioenschap, het Benelux kampioenschap, het NK en de NXT GP. Afgelopen weekend eindigde Eva op de TT Junior Track in Assen nog als tweede in de Parolin Rocky. In die klasse maar ook bij de GK4 en de NXT GP gaat ze halverwege het seizoen aan de leiding.

“In Assen is het heel goed gegaan. Ik reed de derde tijd in de kwalificatie en ben in de drie races als tweede, tweede en eerste geëindigd. Daardoor was ik tweede in het dagklassement achter mijn teamgenoot Juste Mulder. Hoe het kan dat we met het team alle wedstrijden winnen? Omdat we heel goed zijn, haha.”

Eva Dorrestijn juicht na zege in derde manche Assen

En dan komt er ook een stukje teamwork bij kijken. “Tijdens de races proberen we veel samen te werken. Met Juste had ik afgesproken dat we elkaar zouden opduwen. Pas in de laatste 4 ŕ 5 rondjes gingen we vechten om de winst. De laatste ronde was echt heel spannend. Uiteindelijk kon ik hem net in de laatste bocht inhalen en kwam ik als eerste over de finish. Ik sta nu eerste in het klassement en wil natuurlijk heel graag kampioen worden. Ik ben ergens aan begonnen en nu wil ik het ook goed afmaken.”

Eva bedankt het PdB Racing Team voor alle hulp en haar papa en mama. Wel hoopt de snelle jongedame wat support te vinden om een stapje hogerop te komen in de kartsport. Voor meer info: wijnanddorrestijn@live.nl of via Facebook.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS