Karting • KNAF

Europese Finale The Girls On Track Karting Challenge pakt goed uit voor Nederlandse Nina Pothof

Uitgegeven door Johan Vis • 4 april 2019 17:00

Heel vroeg in de ochtend van 7 maart vertrokken Mijntje Koerts, Lisette Grinwis en Nina Pothof naar Le Mans Frankrijk om daar mee te doen aan de Europese Finale van de Girls On Track Karting Challenge. Een karting challenge, ondersteund door het EU Erasmus programma, deels gefinancierd door de Europese Unie en opgezet door de FIA Women in Motorsport commissie, met als doel om jonge meiden in aanraking te laten komen met de kart- en autosport.

Nina Pothof

Tijdens dit trainingsweekend waren de meiden te gast bij de FFSA academy. Op deze academy worden coureurs en monteurs opgeleid voor de kart- en autosport. Een kennismakingstour door het gebouw zorgde voor een goede vibe bij de 27 meiden die zich door middel van nationale selecties hadden geplaatst voor deze Europese finale.
Dit weekend kende vele onderdelen waarbij elk meisje werd getest. Niet alleen rijvaardigheid speelt namelijk een rol bij kart- en autosport, maar ook mentaal en fysiek zijn belangrijke vaardigheden. En scoorde je bij alle onderdelen goed en liet je verbetering op verbetering zien, dan kon je jezelf plaatsen bij de laatste 6 die een uitzonderlijke kans krijgen om deel te nemen aan nog twee trainingsweekenden georganiseerd door de FIA Women in Motorsport commissie.

"Alle meiden die meegedaan hebben zijn winnaars” Jutta Kleinschmidt Ambassadrice Women in Motorsport

Mijntje, Lisette en Nina hebben zich alle drie tijdens de trainingsdagen van hun beste kant laten zien en hebben alles gegeven. Alle drie werden ze op de baan sneller door de aanwijzingen die ze kregen van de coaches. Een van de coaches was Anthony Abasse, teamgenoot van Bas Lammers in het Wereldkampioenschap Karting.
Tijdens het presenteren van zichzelf aan de FIA hadden de meiden ieder zich goed voorbereid en hebben zij allen een indruk achter gelaten bij de jury.

Zondag 10 maart stond het programma in het teken van kwalificeren en een race. De zondag begon met een vrije training en daarna kwalificatie. Uiteindelijk zouden de beste negen, op alle onderdelen van het trainingsweekend beoordeeld, de finale race rijden en daarvan werden de zes meiden geselecteerd die nog twee trainingsweekenden krijgen aangeboden. Nina Pothof wist zich bij de laatste negen te rijden en vervolgens opgenomen te worden in de laatste zes. De euforie bij Nina was zeer groot.

“Ik voel mij echt fantastisch! Ik was super nerveus de hele tijd en ben heel blij dat ik bij de laatste 6 zit. Ik heb heel veel tips van mijn coach gekregen en hij heeft mij onwijs geholpen en daar ben ik heel dankbaar voor.” Nina Pothof

Nina krijgt een enorme boost in haar kart-/autsport carrière en daar is zij heel dankbaar voor. In de KNAF Magazines houden wij u op de hoogte van de trainingsweekenden, maar het is ook te volgen fia Facebook en Instagram: The Girls On Track Nederland.

Bekijk hier de samenvattende video van de Europese Finale.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS