Karting • KNAF

The Girls On Track Karting Challenge kick off groot succes

Uitgegeven door Johan Vis • 9 augustus 2018 04:12

Onlangs werd de eerste kick off evenement voor de Nederlandse editie van The Girls On Track Karting Challenge gehouden. Met 63 inschrijvingen kon dit niet anders dan een succes worden en dat was het ook. Een warme dag waarbij de mussen bijna van het dak vielen, maar dat mocht de pret niet drukken voor de jongedames die zich kwamen melden op het Rijvaardigheidscentrum in Lelystad.

The Girls On Track Karting Challenge

De meiden werden welkom geheten in het Rijvaardigheidscentrum en kregen een t-shirt met het Girls On Track logo erop. Er heerste een ontspannen sfeer tussen de meiden die vervolgens werden meegenomen naar het slalomgebied. Hier kregen ze uitleg van wedstrijdleider André Slotboom en/of FIA sportcommissaris Nicolas Klinger. Aan de hand werden de meiden meegenomen door de training- en het slalom gebied. Een stuk uitleg zodat het niet uitmaakt of je al een ervaren karter bent of niet, want deze challenge is voor iedereen geschikt.

Wel of geen ervaring?
Ongeveer de helft van de meiden had ervaring in een kart, maar de sportcommisaris van de FIA vertelde dat meiden zonder ervaring net zo goed kunnen zijn als meiden met ervaring. “Als je al ervaring hebt dan heb je jezelf dingen aangeleerd en die kunnen soms nadelig zijn in een slalomchallenge. Meiden zonder ervaring hebben dat niet en rijden meer op gevoel.” Aldus Nicolas Klinger.

null

Competitie element
Naast het feit dat het om een leuke ervaring gaat en kennismaking met de autosport zit er een competitie element aan vast. Je maakt namelijk kans om geselecteerd te worden voor een driedaagse cursus bij de FIA in Le Mans in maart 2019. Ingrid van Tuijl, een van de organisatoren van deze challenge, legt uit: “na vandaag hebben wij als organisatie een top 4 samengesteld van meiden die naar ons idee talentvol zijn en daarbij zeer gemotiveerd zijn om verder te komen in de kart/autosport. In Assen is er nog een ronde en dan maken we de balans op. Het kan zomaar zijn dat de meiden in Lelystad beter waren dan in Assen of andersom. Een onafhankelijke jury zal beslissen welke meiden naar Le Mans gaan volgend jaar maart. Niet alleen de snelste tijd, maar ook de motivatie is doorslaggevend.”

Motivatie
Om achter de motivatie van de meiden te komen worden zij geïnterviewd. Daarnaast wordt er door de meiden een enquête van de FIA ingevuld en deze is ontwikkeld door de Universiteit van Limoges en onderzoekt voor de EU de sociologische aspecten van dit programma.

17 augustus TT Junior Track
We kijken als organisatie uit naar 17 augustus, want dan is het tweede evenement van The Girls On Track Karting Challenge. Wil jij nog meedoen? Dat kan! Registreer je via deze link en volg ons op social media @thegirlsontracknederland

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS