Autosport NL • Autosport NL Diversen

Equipe Rappange-Warmerdam en Willem Meijer winnen tijdens Spa Racing Festival

Uitgegeven door Johan Vis • 21 oktober 2021 06:00

De coureurs in de VRM BMW M2 Cup konden, na het niet doorgaan van de Spa Euroraces (zie VIDEO) eerder dit seizoen, nu dan toch eindelijk voor het eerst racen op het prachtige circuit van Spa-Francorchamps. Het leverde prachtige strijd op in het hele veld tijdens het Spa Racing Festival, met Dante Rappange en Dirk Warmerdam als winnaars van de eerste race en Willem Meijer die de tweede race won.

Spa Racing Festival

De ruim zeven kilometer lange racebaan in de Belgische Ardennen spreekt bij vrijwel elke coureur tot de verbeelding. Vol gas de fantastische Eau Rouge op en vervolgens een uitremactie aan het einde van het lange rechte stuk van Kemmel, het is waar de VRM BMW M2-rijders enorm naar uitkeken. De twee races op zondag maakten hun dromen waar, met twee onverwachte racewinnaars en spectaculaire races.

Spa Racing Festival

Race 1
In de eerste race won de equipe Dante Rappange en Dirk Warmerdam en dat was een prestatie op zich, want ze gingen van start vanaf de negende startplek. Pech was er voor Colin Caresani, die de hele race aan de leiding ging, maar in de laatste werd aangetikt en daardoor niet over de finish kwam.

Spa Racing Festival

Race 2
Een inhaalrace bleek het juiste recept voor het Spa Racing Festival, want ook deze race won de polesitter niet. Het was namelijk Willem Meijer die vanaf de elfde startplek de race op zijn naam schreef.

De volgende races vinden op 30 en 31 oktober plaats op TT Circuit Assen tijdens de Hankook Finaleraces.

Spa Racing Festival

Een uitgebreid filmverslag van de races op Spa-Francorchamps wordt uitgezonden op RTL7. De uitzending is op zondag 31 oktober van 14.30 tot 15.00 uur, de herhaling is op zaterdag 6 november op dezelfde tijd.

Kalender VRM BMW M2 Cup 2021
29-31 oktober - Hankook Najaarsraces - TT Circuit Assen
13 november – Zolder Race Promotion Night - 10 uursrace - Circuit Zolder

Spa-Francorchamps

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS