Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Dubbel programma Tom Coronel op de Nürburgring-Nordschleife: "Het mooiste circuit van de wereld"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 juni 2021 23:12

NÜRBURGRING – Deze week start het seizoen 2021 in de FIA WTCR – World Touring Car Cup, waaraan Tom Coronel als enige Nederlander deelneemt. De coureur verheugt zich op de campagne met de volledig nieuwe Audi RS 3 LMS onder de vlag van het Comtoyou DHL Team Audi Sport. Voor Coronel wacht er op de Nürburgring-Nordschleife echter een dubbel programma, want hij start niet alleen in de beide WTCR-races, maar komt ook in actie tijdens de 49e editie van de 24-uursrace op het roemruchte circuit in de Eifel.

FIA WTCR – World Touring Car Cup Tom Coronel

“Het mooiste circuit van de wereld”, laat Tom Coronel geen enkele twijfel over wat hij vindt van de Nürburgring-Nordschleife. De 25,378 kilometer lange combinatie van het Grand Prix-circuit en de Nordschleife, die dit weekeinde voor zowel de FIA WTCR als de 24-uursrace gebruikt wordt, laat weinig ruimte voor fouten, maar juist dat maakt het zo uitdagend. Volop hoogteverschil, heel veel bochten en dan ook nog eens het beruchte Eifelweer, waarbij er ook ditmaal weer de nodige buien verwacht worden, maken het allemaal nog eens extra spannend.

Voor de FIA WTCR staan er op zaterdagochtend twee races van elk drie ronden op het programma. De eerste wedstrijd start om 9.00 uur, de tweede race om 10.20 uur, met daartussen een pauze voor bijtanken en eventuele reparatie. De posities voor de startopstelling worden bepaald tijdens de kwalificatie op vrijdag van 14.05-14.45 uur. “Ook dit jaar is er weer een mooi en sterk veld in de FIA WTCR met kampioenen als Gabriele Tarquini, Norbert Michelisz, Yann Ehrlacher, Thed Björk en Yvan Muller, en natuurlijk ben ik blij dat mijn maatje ‘Huffy’, Rob Huff, weer terug is”, zegt Coronel. “Onze Audi is nieuw, we rijden de eerste twee raceweekeinden nog in camouflagekleuren, en ook de Hyundai is nieuw. Ik ben blij dat ik er ook dit jaar in de WTCR weer bij ben!”

24UH Nürburgring Tom Coronel Porsche

In de 24-uursrace op de Nürburgring gaat Coronel voor de 14e maal van start. Tijdens de etmaalrace komt hij in actie met een Porsche Cayman GT4 CS van het Duitse team G-Tech Competition. “We rijden in de Cup 3-klasse, waarin in totaal elf Porsche Caymans aan de start staan. Reken maar dat dat een leuke strijd wordt”, zegt Coronel. Hij rijdt samen met Jan Jaap van Roon, Maximilian Kurz en Alex Kroker. “Jan Jaap van Roon is met zijn bedrijf IreckonU ook partner in mijn WTCR-project. Hij heeft de afgelopen tijd aardig wat ervaring op de Nordschleife opgedaan en vroeg of ik samen met hem de 24-uursrace met de Porsche wilde rijden. Dat doe ik natuurlijk graag!” Voor de 24-uursrace is na de kwalificatiesessies op de donderdag de derde kwalificatie-sessie op vrijdag (15.30-16.30 uur). De race start op zaterdag om 15.30 uur en wordt in Nederland live uitgezonden via Ziggo Racing.

Tom Coronel wordt gesteund door: DHL, Eurol Lubricants, Tricorp Workwear, ERU Prestige Kaas voor Kerels, Ireckonu, Business Data Challengers, Bouwgroep Dijkstra Draisma, Intrax Suspension Technology, 4.Brands, ASC Group, P1 Advanced Racewear, FEBO, CM and Copernica.

FIA WTCR 2021 kalender

03-05 juni, Nürburgring Nordschleife, Duitsland
26-27 juni, Estoril, Portugal
10-11 juli, Motorland Aragón, Spanje
31 juli - 1 augustus, Adria Raceway, Italië
21-11 augustus, Hungaroring, Hongarije
16-17 oktober, InjeSpeedium, Zuid-Korea
06-07 november, Ningbo, China
19-21 november, Circuito Da Guia, Macau

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS