Formule 1

Dreamteam Felipe Drugovich en MP Motorsport nemen beide F2-kampioenschapstrofeeŽn in ontvangst in Bologna

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 december 2022 15:00

Felipe Drugovich en MP Motorsport kende een ongekend sterk seizoen in de Formule 2. De Braziliaans-Nederlandse combinatie die de eerste F2-titel opleverde voor het Nederlandse team was afgelopen seizoen simpelweg te sterk voor de rest van de grid. Tijdens de FIA Prize Giving Ceremony in Bologna namen Drugovich en teambaas Sander Dorsman de trofeeŽn in ontvangst.

Felipe Drugovich

In het voorlaatste F2-weekend in Monza won Drugovich het kampioenschap met overmacht. Tijdens het laatste weekend in Abu Dhabi zette MP Motorsport alles op alles om ART Grand Prix achter zich te houden. Drugovich en teamgenoot Clement Novalak deden wat ze moesten doen. Voor het eerst in hun geschiedenis won MP Motorsport de Formule 2-titel. Het team van Henk de Jong, de vader van coureur Daniel de Jong schreef geschiedenis.

Zoals de Formule 2-regels voorschrijven mag de kampioen niet nog een seizoen rijden in de klasse. Drugovich heeft onderdak gevonden bij het team van Aston Martin. Vanaf september is hij daar ontwikkelingscoureur. Tijdens het GP-weekend in Abu Dhabi reed hij zijn eerste vrije training voor het Britse team. Ook in 2023 vervult hij deze taak. Als ultieme afsluiting klommen Dorsman en Drugovich het podium op om de trofeeŽn in ontvangst te nemen die het harde werken en de toewijding symboliseren. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS