Formule 1

Directe overstap van F1 naar F2 'te zwaar' voor Felipe Drugovich: "Was een beetje te veel"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 november 2022 05:01

Felipe Drugovich maakte gisteren zijn officiële Formule 1-debuut voor het team van Aston Martin. De jonge Braziliaan won twee maanden geleden het Formule 2-kampioenschap en tekende vlak daarna een contract bij het Britse team als hun ontwikkelingscoureur. Na een test in de auto van vorig jaar was het gisteren de grote dag. Maar nog geen half uur na de vrije training moest hij alweer in zijn MP Motorsport-bolide zitten voor de laatste kwalificatiesessie van het seizoen. Na afloop van de sessie gaf hij toe dat de overstap ‘te zwaar’ was.

Felipe Drugovich

Van 8.35u tot 9.20u werkte de Braziliaanse coureur de vrije training af in de Formule 2. Tussen 11.00u en 12.00u maakte hij zijn lang verwacht Formule 1-debuut in de Aston Martin van Lance Stroll. En om 12.30u moest de jonge F2-kampioen alweer omgekleed zijn in zijn MP Motorsport-outfit. "Alles had vandaag haast", vertelde Drugovich vrijdag aan de media in Abu Dhabi. “Het was een beetje te veel, zou ik zeggen van VT1 naar quali."

“We zijn eigenlijk gewoon uit de auto gesprongen en het pak veranderd en zijn toen meteen in de F2 gesprongen. In de eerste push-ronde in de F2 vond ik het een beetje raar, zou ik zeggen, maar daarna was het weer prima.”

“Ik pushte in de eerste bocht enorm in de F2, hoewel ik dat al in mijn achterhoofd had om minder snel te gaan te gaan, heb je altijd het gevoel van 'ik kan sneller'. Ik zei gewoon 'oké, weinig brandstof, nieuwe zachte banden op de F2, ik kan ook pushen' en ik schoot de bocht gewoon helemaal voorbij. Dus daarna moest ik het rustig aan doen.”

Drugovich kwalificeerde zich op de vierde positie en mag vanaf deze positie de hoofdrace op zondagmorgen aanvangen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS