DTM

Dit weekend gaat de DTM van start in Oschersleben onder de nieuwe ADAC paraplu

Uitgegeven door Peter Vader • 26 mei 2023 12:15

DTM trapt komend weekend zijn nieuwe seizoen af in de Motorsport Arena Oschersleben. De weg naar dit seizoen is lang geweest, met meer dan een paar bochten en nog meer bochten. Een toevallige waarnemer die afstemt op de openingsrace op zaterdag, ziet misschien niet zoveel verschil. De auto's zijn hetzelfde en de serie rijdt nog steeds onder het regime van de GT3-voorschriften. Veel van de stercoureurs, waaronder titelverdediger Sheldon van der Linde, keren nog een seizoen terug op de grid. Dus het is business as usual, toch?

DTM_2023_is_er_klaar_voor Oschersleben

Seismische veranderingen
Welnee. Absoluut niet. Die verklaring kan niet verder van de waarheid zijn. Van buitenaf ziet DTM 2023 er misschien hetzelfde uit als de twee seizoenen die eraan voorafgingen, maar die schijnbare continuïteit maskeert seismische veranderingen achter de schermen van een van de meest spraakmakende racekampioenschappen van Duitsland. De transformaties zijn allemaal terug te voeren op één bron: een verandering van eigenaar, aldus een bericht van RacingNews365.

Onder de ADAC-paraplu
ADAC, de Duitse autoclub en organisator van de langlopende GT Masters-serie, voltooide afgelopen december een veelbesproken serie-overname van de voormalige eigenaar van de rechten ITR. Dit verklaart ook de late start van het seizoen. Historisch gezien beginnen de DTM-seizoenen doorgaans in april. Met de verandering van management en alle daaropvolgende wijzigingen om de serie onder de paraplu van ADAC op te nemen, werd dat uitgesteld tot eind mei. Er was veel werk aan de winkel om alles klaar te krijgen.

“Ze leven en denken in autosport”
Als je Thomas Biermaier, teambaas van één van de meest loyale teams van het kampioenschap - ABT Sportsline - mag geloven, dan zit de serie op de juiste plaats met ADAC dat nu aan de touwtjes trekt. "Ze leven en denken in de autosport", zegt Biermaier. “Ze hebben een enorme ervaring met autosport. Ik denk dat het nu in goede handen is, maar we moeten ze ook een beetje tijd geven. Wij als team, alle teams, we moeten het steunen. DTM heeft een grote naam uit het verleden. Het heeft nog steeds een heel goede naam en nu zijn we verantwoordelijk voor het maken van een goede show, zou ik zeggen. Maar ik denk ècht dat het in goede handen is.” Iedereen heeft deze mening, er was eind 2022 bovendien geen andere keuze; de tijd zal het leren, maar er is geen reden tot twijfel…

DTM Teams 2023
Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS