Autosport Internationiaal Singleseaters • FRECA

Dilano van 't Hoff is back! En hoe met fraai podium in FRECA in Barcelona-Catalunya

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 oktober 2022 09:16

Dilano van 't Hoff is na blessureleed weer terug aan het front. En hoe! Hij zorgde meteen voor Nederlands succes op het Circuit de Barcelona-Catalunya. In de eerste wedstrijd van het Formula Regional European Championship by Alpine-weekend scoorde Van ’t Hoff met een fraaie derde plaats zijn eerste podiumpositie in het zeer competitieve kampioenschap. De 18-jarige coureur van MP Motorsport, die een groot deel van het seizoen door een blessure moest missen, klokte in de kwalificatie de tweede tijd en kon zich in de race meten met de top en behaalde een zwaar verdiende derde positie op het podium.

Dilano van 't Hoff

Dilano van ‘t Hoff stond te popelen om weer te racen, nadat hij door een blessure een groot deel van zijn Formula Regional European Championship by Alpine-seizoen moest missen. Er was niets erger voor Dilano om maandenlang langs de kant te staan, maar toen hij eindelijk mocht was het hek van de dam. En dat liet de getergde Van ’t Hoff ook zien, ondanks dat hij nog niet volledig hersteld is, pakte de Zuid-Hollandse coureur van MP Motorsport erg knap een podiumplaats in de eerste race van de FRECA op het Spaanse circuit van Barcelona-Catalunya, waar de negende ronde van het kampioenschap plaatsvond.

“Door dichte mist moest de kwalificatie voor race één worden uitgesteld”, zo vertelde het jonge talent. Omdat de organisatie in tijdnood dreigde te komen, werd besloten de tijdtraining niet in de gewoonlijke twee groepen te laten verrijden. In tegenstelling tot normaal liet de organisatie alle meer dan dertig coureurs gelijktijdig op de baan. Zo was het zaak om zich goed te positioneren en dat deed Dilano.

“Het liep goed voor mij en ik noteerde de tweede tijd. Het hele weekend waren we al snel”, zei de MP Motorsport-coureur opgelucht.
Na een spannende wedstrijd op het Spaanse circuit kwam de coureur uit Dordrecht in de eerste race van het weekend als derde over de eindstreep, zijn beste klassering in het kampioenschap tot nu toe.
De tweede wedstrijd verliep voor Van ’t Hoff een stuk minder. Vanaf de 18de startplek werd de Nederlander in de eerste bocht geraakt door een tegenstander. Bovendien speelde zijn blessure weer op. “In de tweede kwalificatie was ik nog niet hersteld, na mijn eerste twee rondjes kon ik het stuur niet vasthouden. En ik heb race 2 van de pijn niet kunnen uitrijden.”

Dilano van 't Hoff

“Als ik normaal kracht dan had ik mee kunnen doen. Maar goed toch is het een hele opluchting, het is fijn om te weten dat ik het nog steeds kan. Mijn prioriteit is dat die arm weer helemaal goed gaat herstellen.”

Het is geen gemakkelijke periode geweest voor Van ’t Hoff. Toen hij afgelopen mei een blessure aan zijn sleutelbeen opliep, viel het seizoen voor de regerend Spaans Formule 4-kampioen in duigen. Na de races in Monaco moest het jonge racetalent noodgedwongen drie weekenden missen. Het was bittere pil om te slikken, en voor Van ’t Hoff nog altijd geen periode waar hij blij op terug kijkt: “Ik heb hele seizoen niet gereden door een blessure aan mijn arm. Nu ik het podium heb gehaald in Barcelona maakt dat me nog bozer, omdat ik de rest van het seizoen had kunnen laten zien wat ik kan.”

FRECA

De blessure waar Van ’t Hoff kampt is niet het enige, hij heeft namelijk ook al tijden last van een blessure aan zijn hand: “Daar heb ik al jaren last van, maar ik kon daar in de F4 normaal mee rijden. Maar in FRECA is zwaarder, daar kreeg ik ook nog een blessure aan mijn sleutelbeen in mei over heen. Er zit nog een metalen plaat in. Wanneer het bot geheeld is, kan die plaat er uit en kan ik echt gaan herstellen, hopelijk ben ik dan voor volgend seizoen helemaal 100 procent hersteld.”

De volgende race is in Mugello. Van ’t Hoff laat weten dat hij ondanks alle complicaties toch gaat proberen om zo sterk mogelijk te presteren. “Ik wil deze race uitrijden en volgend jaar moeten we knallen. Ik vind het jammer, maar ik kan er zelf niet heel veel aan doen. Ik echt doe mijn best, ik train elke dag om progressie te maken.”

“Ik wil MP Motorsport, mijn sponsoren Formula City, kartingshop.nl, london Shipyards, Zuiver Vastgoed Groep, Elfi, Kroon Oil, De Jong Packaging, mijn ouders en Simon bedanken voor hun steun.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS