DTM

Derde overwinning van het seizoen: BMW-coureur Colin Caresani houdt zijn DTM Trophy-titelhoop levend

Uitgegeven door Peter Vader • 24 september 2022 19:00

SPIELBERG - De Nederlander Colin Caresani is weer op weg naar het winnen van de DTM Trophy. In de BMW M4 van Team Project 1 zegevierde Caresani na 20 actievolle ronden voor de concurrentie in de race van zaterdag op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Tweede werd de Braziliaan Thiago Vivacqua in de Audi van Heide-Motorsport voor Jacob Riegel (GER) in de Aston Martin van het Speed-Monkeys team. Het duel tussen Caresani en Vivacqua om de overwinning, bepaalde de actie in de elfde race van het seizoen van de talentenfabriek op het DTM-platform van topklasse. Vooral in de eerste ronden van de race vochten de BMW-coureur en de Audi-coureur spannende wiel-aan-wielduels uit. Vivacqua was vanaf poleposition aan de race begonnen, maar Caresani zegevierde in de loop van de race. Pas in de slotfase moest de Nederlander weer even vrezen voor zijn overwinning. Na een late safety car-fase verloor hij aanvankelijk de leiding bij de spectaculaire herstart in een tweemansformatie, die hij binnen enkele bochten wist te heroveren.

DTM Trophy Red Bull Ring powered by REMUS Colin Ceresani als winnaar over de einstreep
Colin Ceresani als winnaar over de einstreep

Na zijn twee overwinningen op Imola maakte Caresani de strijd om de DTM Trophy-titel weer spannend met zijn derde succes van het seizoen. Hij verkleinde het gat naar kampioenschapsleider Tim Heinemann (GER) in de Toyota van de Toyota Gazoo Racing Germany powered by Ring-Racing tot slechts 32 punten met nog drie races te gaan. De Toyota-coureur stond ondertussen in de zaterdagrace van Spielberg op de vijfde plaats, maar werd uiteindelijk doorgeschoven naar de twaalfde plaats. Daardoor kwam de DTM Trophy-kampioen van 2020 met lege handen weg in de race van zaterdag in Stiermarken.

DTM Trophy Red Bull Ring powered by REMUS Colin_Ceresani_podium
Colin Ceresani als racewinnaar op het podium

"Dat was een geweldige race. Deze punten zijn precies wat we nodig hebben", zegt Caresani. "Ik heb een grote fout gemaakt bij de herstart, dat was echt stom. Daarna had ik het geluk dat ik weer vooraan kwam. De auto was echt goed. Dit laat zien dat alles perfect is als we het met de banden kunnen doen. Maar ik wil nog niet eens aan het kampioenschap denken. Zondag willen we de maximale 29 punten halen als dat mogelijk is."

DTM Trophy Red Bull Ring powered by REMUS J. Riegel Aston Martin
J. Riegel, Aston Martin

Achter Caresani en Vivacqua maakte Riegel perfect gebruik van de herstart en pakte de derde plaats voor Mercedes-AMG-coureur Rodrigo Dias Almeida (BWT M�cke Motorsport) uit Mozambique. Caresani's Duitse teamgenoot Louis Henkefend eindigde als vijfde. De Duitser Daniel Gregor (K�S Team Bernhard), die tijdelijk derde stond in de Porsche, had geen geluk. Een botsing met Almeida's Franse teamgenoot Edouard Cauhaup�, die naar de Porsche reed en wiens Mercedes-AMG spectaculair van start ging, maakte een einde aan alle hoop van beide coureurs op een toppositie.

De tweede race van de DTM Trophy in Spielberg begint zondag om 15:15 uur en wordt live uitgezonden op de streamingplatforms ServusTV ON (servustv.com) en DTM TV (tv.dtm.com).

DTM Trophy Red Bull Ring powered by REMUS heftige openingsfase

DTM Trophy Red Bull Ring powered by REMUS T._Vivacqua_BRA_Audi_Team_Heide-Motorsport
T. Vivacqua, Audi Team Heide Motorsport

DTM Trophy Red Bull Ring powered by REMUS Colin_Ceresani_BMW
Colin Ceresani

Tim Heinemann (GER) in de Toyota van de Toyota Gazoo Racing Germany powered by Ring-Racing
Tim Heinemann (GER) in de Toyota van Toyota Gazoo Racing Germany powered by Ring-Racing

DTM Trophy Red Bull Ring powered by REMUS Colin_Ceresani_BMW_achterkant
Colin Ceresani

DTM Trophy Red Bull Ring powered by REMUS Uitslag Race 1 zaterdag

DTM logo

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS