Karting • GK4 Kartseries

Delano De Ketele opnieuw ongenaakbaar in GK4 Kart Series: "Echt een superlekker gevoel!”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 juli 2020 21:03

GENK – Dat noem je nog eens een kickstart van je campagne in de GK4 Kart Series. Na zijn winst tijdens de eerste ronde van het kampioenschap won Karter Delano De Ketele zondag ook de tweede ronde. Op het circuit van Genk toonde de vijftienjarige piloot uit Wetteren zich te midden van de hevige concurrentie in de IAME X30 Senior nationaal-klasse opnieuw ongenaakbaar. En dat terwijl hij pas net een paar maanden op outdoorbanen racet...

Delano De Ketele, Geert de Ketele en Patrick Pettens

Ja, natuurlijk glunderde Delano toen hij zijn verhaal deed over zijn excellente weekeinde op het Belgische circuit. Na zijn overwinning tijdens de eerste ronde van het kampioenschap op het circuit van Spa, drie weken geleden, was de piloot van het DDK Karting Team in Genk opnieuw de beste. Daardoor heeft hij nu al een riante leiding in het kampioenschap.

“Bij de start van de finale was ik snel weg, ik lag tweede. Na een paar ronden lag ik op kop. Zo ben ik weggereden”, blikte Delano, die begeleid wordt door zijn vader Geert de Ketele en Patrick Pettens, terug op de finale. “Aan de chicane werd ik nog wel even geduwd, dus dat was spannend, maar het is allemaal goed gekomen. Het was pas mijn tweede wedstrijd en die heb ik ook gewonnen, echt geniaal. Het was fantastisch.”

Als karter zet Delano de racetraditie in de familie zo op overtuigende wijze voort. Want ook zijn vader Geert heeft geracet. Ooit won De Ketele senior zelfs een Belgische talentenjacht rally van 8000 man. Dat zijn zoon nu ook racet is dan ook niet zo gek. “Onder een appelboom vind je geen peren hè?”, zei papa met een lach.

“Delano heeft alles waar een motor op zit met de paplepel ingekregen. Wij waren auto-minded. Toen hij drie jaar was kreeg hij al een quadje. Daarna is hij gaan motorcrossen. Dat deed hij ook super. Maar hij is een keer zwaar over de kop gegaan en in een kliniek beland. Toen heeft zijn mama gezegd: te gevaarlijk. We zijn toen een paar keer indoor gaan karten. Daar is de microbe voor het karten ontstaan. Hij was toen dertien jaar.”

Delano kan het zich nog goed herinneren. Het is dan ook nog maar twee jaar geleden. Die eerste keer was bij de indoorkarting in Kortrijk. “Ik heb daar aan een wedstrijd meegedaan en die direct gewonnen”, zei Delano die samen met zijn vader en Patrick Pettens het DDK Karting Team vormt. “Daarna ben ik hier in Genk lessen komen volgen en heb ik hier een paar keer clubhousewedstrijden gereden. Die gingen niet slecht.” Zijn vader kocht daarop een tweedehandskart voor hem, ‘oud en versleten’. Daarmee was de nieuwe hobby een feit voor Delano.

Delano De Ketele

Wat hij zo leuk vindt aan zijn sport laat zich raden: “De snelheid, de adrenaline. Soms het contact ook.” Hij rijdt overigens nog niet zo lang op outdoorbanen. “Ik rijd sinds september met deze kart. Toen ben ik buiten gaan rijden. We zijn veel gaan trainen, ik heb veel video’s bekeken om beter te worden en ik heb ook veel op de simulator gereden.”

Op Spa reed hij drie weken geleden zijn eerste outdoorwedstrijd. Om die prompt te winnen dus. Blij dat hij was dat hij op de piste in de Ardennen eindelijk kon debuteren in de IAME X30 Senioren-klasse. Want door corona was er van karten maandenlang niks gekomen. “Ik heb echt veel aan papa zijn oren zitten ‘zagen’: wanneer kunnen we een keer gaan rijden? Ik wou alleen maar gaan rijden, maar ja, het ging niet.”

En toen was daar de eerste ronde van de GK4 Kart Series. “Ik had van tevoren drie keer getraind op Spa. Daarna dus direct gewonnen. In Genk heb ik daarna nog meer getraind en dat is ook beloond. Dat geeft echt een superlekker gevoel!”

Wie weet kan hij opnieuw winnen tijdens de volgende ronde van het kampioenschap in Mariembourg. “Ik hoop het echt. Dat zou geweldig zijn!”

Delano zoekt nog sponsors. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via info@ddkkartingteam.be. Dat geldt ook voor piloten die geïnteresseerd zijn in een stoeltje bij het DDK Karting Team.

Delano De Ketele wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door www.MyKart.be.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS