Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

De tweede ronde van de 'VLN NLS 02', de 46e NIMEX DMV 4h wedstrijd op de Nürburgring, is afgelast

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 7 april 2022 12:00 • Print artikel

Nürburgring, Duitsland - De tweede ronde van de VLN/NLS 02, de 46e NIMEX DMV 4h wedstrijd, die aanstaande zaterdag verreden zou worden op de Nürburgring is afgelast vanwege de barre weersvoorspellingen voor komend weekend. Zo werd door verschillende meteo-diensten gewaarschuwd voor hevige sneeuwval met temperaturen rond het vriespunt.

VLN/NLS

Mark Bork wedstrijdleider en wedstrijddirecteur van de NLS zei dat voor vrijdagavond alsook zaterdagmorgen hevige sneeuwval wordt verwacht met temperaturen rond het vriespunt. "Onder die omstandigheden kunnen wij de veiligheid van zowel de rijders als de toeschouwers niet garanderen. Daarom is besloten om de wedstrijd te verplaatsen naar het weekend van 4- 5 November", aldus Bork.

Het verschuiven van de tweede wedstrijd is voor zowel de toeschouwers als de teams en ondergetekende een grote teleurstelling. Met een startveld van 140 auto's waarvan 28 wagens in de SP9 en de SP-X zou de 4 uur durende wedstrijd zeker voor spektakel en spannende gevechten hebben gezorgd. De volgende wedstrijd zal op 23 april plaatsvinden waarbij ook alle teams aanwezig zullen zijn die deelnemen aan de 24 hrs van de Nürburgring.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS