Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

De nieuwste creatie van het gerenommeerde Milanese atelier Zagato: de Alfa Romeo Giulia SWB Zagato!

Uitgegeven door Peter Vader • 27 december 2022 05:02

"Verpakt" voor een belangrijke Duitse verzamelaar, de nieuwste creatie van het gerenommeerde Milanese atelier Zagato rust op de verfijnde mechanica van de Giulia Quadrifoglio. De unieke stijl is een eerbetoon aan een samenwerking van meer dan een eeuw!

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato foto 1

Meer dan 150 droomauto�s
Van de legendarische 6C en 8C uit de jaren 30 tot de uiterst wendbare Giulietta SZ en Giulia TZ uit de jaren �50 en �60. Van de "monsterlijke" SZ van eind jaren �80 tot de recentere TZ3, een moderne herinterpretatie van de legendarische voorouder met het buizenframe en afgeknotte staart die bijna zestig jaar geleden werd geboren. In meer dan een eeuw van samenwerking zijn er meer dan 150 weg- en racemodellen ontstaan uit de Milanese samenwerking tussen Alfa Romeo en Zagato -carrosseria. De Alfa Romeo Giulia SWB Zagato is het nieuwste juweel van Alfa Romeo op maat gemaakt in het beroemde atelier in Terrazzano di Rho (MI)

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato foto 2

Een uniek exemplaar
Gemaakt in een uniek exemplaar voor een Duitse verzamelaar die alle vintage Alfa's en historische modellen bezat die waren vervaardigd door de beroemde Milanese carrosseriebouwer. De Alfa Romeo Giulia SWB Zagato is een behendige en gestroomlijnde coup� met een daadkrachtige en onmiskenbaar "Alfa"-gehalte. De carrosserie, gebeeldhouwd met originele kenmerken van het huidige Alfa Romeo-assortiment, verbergt de volledige achterwielaandrijving van de Giulia Quadrifoglio met de 510 pk sterke 2.9 V6 bi turbomotor, in de configuratie met de handgeschakelde zesversnellingsbak (voor rijplezier " zonder filters�) en de plus van alle meest recente technische updates, die tot stand zijn gebracht door de nog extremere GTAm- versie van de sedan van het Milanese huis.

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato foto 3

Modern, met een knipoog naar het verleden
Dankzij de verkorte wielbasis (korte wielbasis in het Engels, vandaar het acroniem SWB in de modelnaam) konden de ontwerpers werken aan een compactere carrosserie dan die van de Giulia. Het resultaat was een visueel lichte sportwagen, zoals vereist door de meest exquise traditie van zowel Alfa Romeo als Zagato, beide wereldwijd bekend om de sportieve successen behaald op de wegen en circuits over de hele wereld. Bij de definitie van de stijl van de Alfa Romeo Giulia SWB Zagato , geboren uit een idee van het Zagato-ontwerpteam, was ook het Centro Stile del Biscione betrokken. Bij het observeren van de auto komen vanuit elke hoek duidelijke herinneringen naar voren aan de meest recente stilistische code van Alfa Romeo-auto's, die vooral bij het bepalen van de meest representatieve stilistische elementen is gebaseerd op solide verwijzingen naar het verleden. Te beginnen met het iconische klaverblad: de "handtekening" aan de voorkant waarin de dunne koplampen vrijwel naadloos aansluiten op het grote centrale schild verwijst naar die van de Tonale SUV. Een model dat op zijn beurt is be�nvloed door de "look" van de Alfa Romeo SZ, de gruizige coup� die eind jaren tachtig door Zagato op de transaxle-mechanica van de Alfa 75 3.0 V6 werd opgezet. Wat een beauty, die Alfa Romeo Giulia SWB Zagato!

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato foto 4

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato foto 5

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato foto 6

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato foto 7

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato foto 8

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato foto 9Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS