Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

De Supercar Challenge presenteert komend weekend spectaculaire voorjaarsraces op CM.com Circuit Zandvoort

Uitgegeven door Peter Vader • 14 april 2023 13:43

Na een onderbreking van bijna een half jaar breekt aanstaand weekend het geweld van de Supercar Challenge eindelijk weer los. Circuit Zandvoort is het decor van de VRM Voorjaarsraces, de eerste ronde van een lang seizoen pure autosport georganiseerd door V-Max Racing Management uit Breda. De vooruitzichten zijn erg goed en in de diverse GT en Sport divisies loopt de spanning op. Hoe wordt het podium verdeeld, wie zijn de titelkandidaten en welke teams en rijders hebben hun zaken het beste voor elkaar. We gaan het vanaf vrijdag tot en met zondag op CM.com Circuit Zandvoort allemaal meemaken.

Supercar Challenge Voorjaarsraces Zandvoort kombocht

In de Division Radical gaat de familiestrijd gewoon verder tussen vader en zoon Greenhalgh en de familie Van Dam. In het vorige seizoen reed Melvin van Dam naar de titel, gevolgd door Jerome en Robin Greenhalgh. Dit jaar krijgt Melvin als teamgenoot weer zijn ervaren vader Eddie. Of de beide door Radical Motorsport ingeschreven Radical SR3 bolides de dienst uit gaan maken op Zandvoort is nog maar de vraag. Tegenstand zal zeker komen van de Domec Radical met aan het stuur de Roemeen Vlad Raducanu en zijn snelle Luxemburgse teamgenoot Alain Berg, die voor even zijn Norma bolide heeft ingeruild voor de wat minder snelle Radical.

Supercar Challenge Voorjaarsraces Zandvoort Radical

In de GT divisie wordt het weer smullen geblazen. Kampioen Bart Arendsen ontbreekt echter het komende weekend, maar zijn grote concurrent binnen het Koopman Racing Team Mex Jansen, die pas halverwege het vorige seizoen in de BMW M6 GT3 instapte, is wel aanwezig. De snelle tiener vormt een duo met de pas 18-jarige Jordin Poland, die vrijwel geen ervaring heeft in de autosport, maar heel bedreven is in het Simracen. Beide rijders zijn zeker kanshebbers voor de overwinning, maar of het allemaal zo gemakkelijk gaat lopen hangt af van de dadendrang van een ander sterk duo. JR Motorsport brengt namelijk een zelfde BMW op de baan voor Max Tubben, die vorig jaar op Assen al succesvol met de wagen mocht kennismaken.

Supercar Challenge Voorjaarsraces Zandvoort Ted van Vliet BMW M6 GT3
Ted van Vliet, BMW M6 GT3

De uit de Lamborghini Super Trofeo teruggekeerde Max Weering is zijn teamgenoot. Hij was vorig jaar met zijn Italiaanse teamgenoot Spinelli de snelste in Super Trofeo en is nu na het behalen van de titel weer terug in de uitdagende GT Divisie van de Supercar Challenge. Fijn om na een lange afwezigheid Daan Meijer weer terug te zien op de lijst met deelnemers. De BMW M6-coureur ging er vorig seizoen hard af op het Belgische circuit van Zolder, maar voelt zich nu weer in staat om mee te strijden voor het podium. Kijken hoe snel Meijer weer terug is op zijn oude goede niveau.

Supercar Challenge Voorjaarsraces Zandvoort KTM GTX
Martin Koch, KTM GTX

Outsider voor een podiumplaats is de Oostenrijker Martin Koch. Vorig jaar tijdens de Trophy of the Dunes maakte Koch, toen nog met zijn teamgenoot Bob Bau, al indruk met zijn fraaie door MZR-Motorsport Zentrum Ried ingeschreven KTM GTX.

Supercar Challenge Voorjaarsraces Zandvoort De Borst Hyundai
Steff de Borst, Hyundai i30N TCR

Dennis de Borst is met het FEBO Racing team een vaste waarde in de Supersport 1 Divisie van de Supercar Challenge. Ook in 2023 is de sympathieke coureur, met een flink aantal titels op zak, weer van de partij. Toch wordt het op voorhand een bijzonder seizoen voor hem. Dennis: “Net als voorgaande seizoenen prepareert Ferry Monster Autosport de wagen. Alleen deel ik de auto nu met mijn zoon Steff, zodat 2023 op voorhand een van de meest bijzondere autosportjaren in mijn loopbaan belooft te worden.”

Supercar Challenge Voorjaarsraces Zandvoort Laurens de Wit Audi RS3 LMS TCR
Laurens de Wit, Audi RS3 LMS TCR

Tegenstand gaat zeker komen van Laurens de Wit, die in 2022 zijn opwachting in de Supercar Challenge maakte en gelijk met zijn Cupra TCR naar de titel in de Supersport 2 reed. Hij zal met de Audi RS3 LMS TCR een stap hoger maken naar de Supersport 1 divisie, samen met het team van Bas Koeten Racing en het Technova College. Hiermee combineert hij de steun van de studenten met het ervaren team van Bas Koeten Racing als back-up. Voor de voorjaarsraces moeten we de snelle zoon van rallycross fenomeen Piet Dam niet vergeten. Met zijn fraaie BMW M4 GT4 kan hij zeker voor het podium strijden. Outsider is equipe Henk Tappel/Harold Wisselink met de Zilhouette 3.5, Remco de Beus in zijn BMW E46 M3 en Ruud Olij in de BMW M3 F80.

Supercar Challenge Voorjaarsraces_Zandvoort_BMW_M6_GT3_max-weerin-max-tubben
Max Weerin en Max Tubben, BMW M6 GT3

De Supersport 2 Divisie blijft maar groeien naar bijna het hoogste aantal deelnemers in de Supercar Challenge. Rijders uit de Sport divisie groeien een stap verder en gaan in deze klasse een heel interessante nieuwe strijd aan. Wat te denken van onze sympathieke zuiderburen Bart van den Broeck en Chris Voet, die met hun Traxx Racing Team, niet weg te denken waren uit de Sport divisie in hun Peugeot RCZ Cup. De Peugeot is ingeruild voor een potente Renault Alpine en beide rijders zullen zeker nu ook weer voor de hoofdprijs gaan. Bas Koeten rijder Bas Barenbrug heeft eveneens een stap omhoog genomen en komt nu aan de start met een Porsche Cayman.

Supercar Challenge Voorjaarsraces Zandvoort Tim Joossen
Tim Joossen, Norma M20 FC

Ook Koopman Racing is goed vertegenwoordigd, met BMW’s voor Frank en Maik Broersen, Jos Harper, die vorig seizoen op Circuit Zolder al in de Sport divisie kennis maakte met de Supercar Challenge en Gilles van Houtem, die zo verrassend vorig seizoen een wedstrijd won in deze klasse. Het Belgische Team VDB zet een spectaculaire Seat Cupra in, die bereden wordt door het Nederlands-Belgische duo Yardy Hoogwerf en Steven Teirlinck.

Supercar Challenge Voorjaarsraces Zandvoort Verhulst
Tony Verhulst, Honda Civic TCR

Tony Verhulst moeten we zeker niet vergeten. De Honda Civic TCR rijder heeft al flink wat test kilometers achter de rug op het Belgische circuit van Zolder en weet vaak te verbazen.

In de Sport Divisie gaat Mark Jobst zijn titel verdedigen tegen vier andere Zilhouette Racing coureurs. De snelle Zandvoorter vormt een equipe met voormalig VRM medewerker Oscar Vianen. Ook Rob Nieman is na een paar jaar afwezigheid weer terug in deze divisie en komt samen met equipe Wouter Maderveld/ Raymond Koper uit met twee Renault Clio Evo’s. Koopman Racing zet een BMW M2 40 in voor vader en zoon Emile en Tom Brummen, die hun ervaringen eerder bij de DRDO hebben opgedaan.

Supercar Challenge Voorjaarsraces Zandvoort Mark Jobst Zilhouette
Mark Jobst, Zilhouette Sport

Programma
Op vrijdag beginnen voor de Supercar Challenge de twee vrije trainingen. Zaterdagochtendvroeg begint de eerste kwalificatie van de GT divisie en de Radicals om stipt 9.00 uur, gelijk gevolgd door de kwalificatie van de Sport divisies. Beide kwalificaties duren 20 minuten. Zaterdagmiddag volgt de eerste wedstrijd van 60 minuten rond 13:45 uur. Op zondag 12:00 vind de tweede wedstrijd plaats met een zelfde tijdsduur.

Supercar Challenge Voorjaarsraces Zandvoort startveld

Gratis tickets
De KNAF biedt in samenwerking met V-Max Racing Management haar licentiehouders de mogelijkheid om gratis met twee personen de Voorjaarsraces op Circuit Zandvoort bij te wonen. De actie geldt voor alle licentiehouders van de KNAF, zowel rijders als officials. Op vertoon van de persoonlijke licentie worden twee kaarten verstrekt. Deze kaarten zijn zowel geldig voor de tribune als de paddock. Parkeren is voor eigen rekening. KNAF-licentiehouders moeten zich vooraf aanmelden via [email protected]. De kaarten kunnen vervolgens worden afgehaald aan de poort van CM.com Circuit Zandvoort of in het net naast de hoofdingang van het circuit gelegen welkomstcenter op vertoon van de KNAF-licentie. Op TV zullen komend seizoen verslagen van alle races worden uitgezonden door RTL7.

Supercar Challenge kalender 2023

CM.com Circuit Zandvoort
Tijdens het Formule 1 weekend op zondag 4 september 2022 was het één groot feest in Zandvoort op en rond het circuit. Vele fans wisten het circuit feilloos te vinden en zij zagen Max Verstappen als winnaar over de streep komen. RaceXpress was erbij en maakte onderstaande impressie, geniet er nog even van en realiseer je wat CM.com Circuit Zandvoort nog meer te bieden heeft:Supercar Challenge Voorjaarsraces Zandvoort event poster Voorjaarsraces 2023


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS