Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Dario Cabanelas is laatste aanwinst voor Eurocup-3-bezetting van MP Motorsport

Uitgegeven door HJ van Keulen • 11 april 2024 11:50

De Zwitserse autocoureur Dario Cabanelas Altukhov heeft bij MP Motorsport getekend als de vijfde en laatste aanwinst voor het Eurocup-3-programma van 2024 van het team. Het wordt het eerste volledige jaar in het kampioenschap voor de 17-jarige coureur, die wil voortbouwen op de ervaring die hij heeft opgedaan in de laatste drie ronden van het seizoen 2023.

Dario Cabanelas Altukhov bij MP Motorsport

De tiener met Spaanse en Oekraïense wortels is FFSA Academy-coureur en ging eind oktober 2023 sterk van start met zijn Eurocup-3-carrière door een reeks toptienklasseringen en zijn eerste punten in de klasse. Deze sterke resultaten overtuigden het Nederlandse team ervan om hem in 2024 voor een volledig seizoen te contracteren. Cabanelas is de laatste toevoeging aan een vijf auto’s tellende Eurocup-3-bezetting van MP Motorsport, die verder bestaat uit Bruno Del Pino, Emerson Fittipaldi junior, Owen Tangavelou en Javier Sagrera.

“Ik ben heel blij dat ik met MP Motorsport aan mijn eerste volledige seizoen in de Eurocup-3 kan beginnen”, aldus Cabanelas. “Hun ervaring in de huidige monopostowereld is ongeëvenaard en het is voor mij een aanlokkelijk vooruitzicht dat ze getalenteerde coureurs via de volledige formuleladder naar de top kunnen brengen. Ik kijk erg uit naar de start van het seizoen in Spa over twee weken!”

Dario Cabanelas Altukhov bij MP Motorsport

“Het is geweldig nieuws dat Dario deel gaat uitmaken van onze Eurocup-3-bezetting voor 2024”, aldus Sander Dorsman, teambaas van MP Motorsport. “Hij heeft zijn belofte laten zien in de laatste drie ronden van vorig jaar. We willen die ervaring gebruiken als platform voor verdere verbetering in het komende seizoen, in de hoop dat Dario snel vooraan gaat meestrijden. Samen met Bruno, Emmo, Owen en Javier gaat Dario met MP Motorsport vechten om de overwinningen in de klasse. Het is ons doel om door te gaan waar we zijn gebleven in de Winter Series op Motorland Aragon in maart. Toen wonnen we beide races.”

Cabanelas komt naar de Eurocup-3 na twee seizoenen in de Franse Formule 4. Daarin werd hij in 2021 achtste. In 2022 scoorde hij twee podiumplaatsen scoorde en eindigde hij als negende. Daarvoor sloot de jongeling een succesvolle kartcarrière af met een overwinning in de Vega Trofeo en een derde plaats in het Zwitserse OK Junior-kampioenschap van 2020.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS