Formule 1

Daniel Ricciardo nog steeds niet gewend aan 'eigenaardige' McLaren

Uitgegeven door Bart • 15 augustus 2021 18:57 • Print artikel

Bij McLaren werd veel verwacht van de nieuw aangetrokken Daniel Ricciardo, maar de zevenvoudig Grand Prix-winnaar bleef in de eerste seizoenshelft ver achter bij zijn jonge teamgenoot Lando Norris. De Brit rijdt al langer bij het team en zijn rijstijl past beter bij de grillige MCL35M.

Daniel Ricciardo


In een interview met The Race gaat Ricciardo in op zijn struggle tot nu toe. "Ik wist meteen dat de McLaren een ander 'beest' was. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat de Renault niet anders was dan de Red Bull. Alle auto's zijn anders, maar er zijn meerdere punten die de McLaren een eigenaardige auto maken. Die puzzel moet ik nog steeds zien op te lossen."

McLaren's Andrea Stella legt het verschil uit in de verschillende rijstijlen van Ricciardo en Norris. De Australiër remt liever wat eerder en wil de auto dan door de bocht laten rollen. Die rijstijl strookt niet met de problemen die McLaren aan de voorkant van de auto heeft.

Stella: "Daniel laat de auto graag door de bocht rollen en valt het remmen minder aan. Dat is iets dat de auto wel nodig heeft. We wisten ook vrij snel wat het probleem was. Daniel weet ook dat hij hier in de simulator aan moet werken. Ik gebruik soms het voorbeeld van een muzikant. Je kunt iemand vertellen hoe je een gitaar moet spelen, maar op het podium word je technisch niet beter. De meeste progressie boek je tijdens het oefenen thuis of in de studio."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS