DTM

DTM op Spielberg: Red Bull-coureur Nick Cassidy wint met Ferrari zijn 'thuisrace' op de Red Bull Ring

Uitgegeven door Peter Vader • 24 september 2022 17:09

SPIELBERG - Tweede DTM-overwinning op rij: Nick Cassidy heeft de DTM-race van zaterdag op de Red Bull Ring powered by REMUS gewonnen. Startend vanaf pole position wist de Nieuw-Zeelander met een goede strategie en ondanks het toegenomen gewicht een overtuigende start-finish overwinning te behalen in de Ferrari van het Red Bull AlphaTauri AF Corse team. Nog maar twee weken geleden scoorde de 29-jarige zijn eerste DTM-overwinning in de race van zondag op Spa-Francorchamps. "Echt een geweldige dag. Om hier op de Red Bull Ring te winnen met AlphaTauri en Red Bull is gewoon geweldig", jubelde Cassidy aan de finish. Op het 4.318 km lange circuit in Stiermarken werd René Rast (GER) tweede in de ABT Audi. De drievoudig DTM-kampioen scoorde daarmee nog meer belangrijke kampioenschapspunten en pakte met 117 punten de tweede plaats in het rijdersklassement. Rast was 's ochtends al de snelste geweest in de kwalificatie en had dus drie extra punten gescoord, maar moest door een gridstraf van Spa-Francorchamps vanaf de vierde plaats starten. De derde plaats in de race werd veiliggesteld door de Oostenrijks-Italiaanse Mirko Bortolotti in de Lamborghini tijdens de thuisrace van zijn Grasser Racing Team.

DTM Red Bull Ring powered by REMUS Nick Cassidy winnaar
Nick Cassidy (NZL) wint de race van zaterdag op de Red Bull Ring in de AlphaTauri AF Corse Ferrari voor René Rast (GER) in de ABT Audi

De race was minder aangenaam voor lokale helden Lucas Auer (Mercedes-AMG Team WINWARD) en Thomas Preining (KÜS Team Bernhard Porsche). Auer startte goed en eindigde als vierde, maar na zijn verplichte pitstop kreeg hij een straf van tien seconden voor het negeren van de snelheidslimiet in de pitstraat en eindigde uiteindelijk op de negende plaats. Preining, die de geblokte vlag direct achter Auer als vijfde zag, werd uiteindelijk tiende achter Auer nadat ook hij een straf van tien seconden had gekregen voor het aanraken van Nico Müller (SUI, Rosberg Audi). De Oostenrijker Philipp Eng (Schubert Motorsport, BMW) eindigde de race op de twaalfde plaats. Zijn landgenoot Clemens Schmid (GRT Lamborghini), die vrijdag schitterde met de beste tijd van de dag, viel al vroeg in de race uit. Het Grasser Racing Team, gevestigd in de buurt van de Red Bull Ring, was des te meer tevreden over de prestaties van Mirko Bortolotti. Vanaf de zesde plaats kwam de 32-jarige voor het eerst sinds de Norisring-race weer op het podium met een derde plaats. Met deze plaatsing en een extra punt voor de snelste raceronde kon de in Wenen geboren Italiaan een totaal van 16 punten veiligstellen. Na twee recente uitvalbeurten op de Nürburgring en slechts vijf punten op Spa-Francorchamps staat Bortolotti nu derde in het kampioenschap achter Rast met 110 punten. De Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde (130 punten) blijft aan de leiding in het kampioenschap. De BMW-coureur van Team Schubert Motorsport kwam echter met lege handen weg op de elfde plaats in de race, waardoor Rast het gat kon verkleinen tot 13 punten.

DTM Red Bull Ring powered by REMUS podium
Podium: Andrea Guidotti (Technisch Directeur Red Bull AlphaTauri AF Corse), R. Rast, N. Cassidy, M. Bortolotti (l-r)

DTM-rookie Leon Köhler verraste als vervanger van Esteban Muth (BEL), die het seizoen voortijdig moest beëindigen vanwege een operatie, met de twaalfde plaats op de grid in de Walkenhorst BMW en liet ook in de race een aansprekende prestatie zien, maar moest de Walkenhorst BMW kort voor het einde van de race voortijdig parkeren. Op zondag om 13:30 CEST (vanaf 13:00 live op ProSieben) gaat de op twee na laatste race van het seizoen 2022 van start, de finale volgt over twee weken op de Hockenheimring.