DTM

DTM-eindspurt op de Red Bull Ring: vooral de Oostenrijkers jagen op lijstaanvoerder Sheldon van der Linde

Uitgegeven door Peter Vader • 21 september 2022 20:06

M�nchen/Spielberg - De Oostenrijkse factor zorgt voor hoogspanning in de eindsprint naar de felbegeerde DTM-titel. Iedereen jaagt op koploper Sheldon van der Linde (RSA), vooral de Oostenrijkers � en dat bij de voorlaatste stop van het seizoen op de DTM Red Bull Ring powered by REMUS van 23 tot 25 september in Stiermarken. Komend weekend dus! Lucas Auer, die op de tweede plaats in het klassement staat, komt uit Kufstein, drievoudig DTM-kampioen Ren� Rast, momenteel derde in het rijdersklassement, woont in Bregenz, en Mirko Bortolotti, momenteel vierde beste in de puntentabel, groeide op in Wenen. Ook Norisringwinnaar Thomas Preining, van der Linde-teamgenoot Philipp Eng en Clemens Schmid hebben een thuisrace op het Grand Prix-circuit bij Spielberg. Daarnaast bevindt zich de thuisbasis van het Grasser Racing Team rond teambaas Gottfried Grasser, direct aan de Red Bull Ring.

DTM titelrace op de Red Bull Ring
Titelrace op de Red Bull Ring: in de 'DTM Red Bull Ring powered by REMUS' start Sheldon van der Linde als leider in de #31 Schubert BMW, terwijl drievoudig kampioen Ren� Rast derde staat in het klassement in de #33 ABT Audi

Sheldon van der Linde van BMW Team Schubert Motorsport heeft 130 punten achter zijn naam staan. De voorsprong van 32 punten zou geruststellend genoemd kunnen worden als het niet de DTM zou zijn geweest. Want de concurrentie in de DTM is in het huidige seizoen intenser dan het lange tijd is geweest. In twaalf races zijn er al tien verschillende winnaars geweest, vijftien verschillende coureurs hebben al op het podium gestaan. Portim�o winnaar Auer (Mercedes-AMG Team WINWARD) is van der Linde-J�ger nummer ��n met 98 punten, slechts twee punten daarachter volgt Rast (96, ABT Audi), nog eens twee punten daarachter staat Bortolotti (94, GRT Lamborghini). In totaal hebben negentien DTM-coureurs in theorie nog titelkansen tijdens de laatste twee raceweekenden op de Red Bull Ring en de Hockenheimring.

null
De Red Bull Ring is de thuisbasis van het Grasser Racing Team rond teambaas Gottfried Grasser en de Lamborghini van Mirko Bortolotti

Op de Red Bull Ring kan Sheldon van der Linde zijn eerste titel al naar zich toe trekken. Als de BMW-fabrieksrijder op zaterdag en zondag wint (start: 13:30 CEST, vanaf 13:00 live op ProSieben), zouden twee derde plaatsen niet genoeg zijn voor zijn achtervolgers om zijn vroege titelwinst te voorkomen. Gottfried Grasser, die zich nauwelijks een mooier circuit kon voorstellen om Lamborghini zijn eerste DTM-overwinning te bezorgen, probeert uit alle macht een vroege titelwinst te voorkomen. Door een niet-uitstelbare operatie moet de Belg Esteban Muth zowel de Red Bull Ring als Hockenheim overslaan. Zijn team Walkenhorst Motorsport is echter van plan om de #10 BMW met reservecoureur in te zetten.

De spannende DTM en de talent factory DTM Trophy, de DTM Classic met de historische DRM-raceauto's en de BMW M2 Cup zorgen voor het beste entertainment op de Red Bull Ring, net als het aantrekkelijke programma voor alle bezoekers, van de populaire Pitwalk tot signeersessies en hands-on wedstrijden. De schilderachtige omgeving van de fraai gelegen Red Bull Ring vormen komend weekend het decor van een DTM-wedstrijdweekend waar misschien de titel 2022 wordt vergeven. Spanning gegarandeerd!

Spanning_op_de_Red_Bull_Ring
Lucas Auer (AUT) met de WINWARD Mercedes-AMG, gaat hij Sheldon van der Linde van de titel afhouden?

DTM Red Bull Ring powered by REMUS van 23 tot 25 september event poster


DTM logo

Logo_RaceXpress_on_YouTube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS