DTM

DTM comeback! Ex-Formule 1-coureur Timo Glock aan de start in Imola

Uitgegeven door Peter Vader • 9 juni 2022 14:01

MüNCHEN - Timo Glock is terug in de DTM! Na slechts twee raceweekenden viert de voormalig Formule 1-coureur een verrassende comeback. De BMW-fabrieksrijder maakt een gaststart tijdens het derde DTM-raceweekend (17 tot en met 19 juni) op het legendarische Grand Prix-circuit van Imola en doet dat in het team van voormalig DTM-kampioen Roberto Ravaglia. "Deelnemen aan de DTM samen met Roberto Ravaglia en zijn team is een cool verhaal", zegt de 40-jarige coureur, die uitkijkt naar zijn terugkeer in de traditionele serie.

Voormalig_Formule_1-coureur_Timo_Glock_keert_terug_naar_de_DTM_op_Imola_met_de_Ceccato_BMW_M4_DTMVoormalig_Formule_1-coureur Timo Glock keert terug naar de DTM op Imola met de Ceccato BMW M4 DTM

Na negen jaar nam Timo Glock, geboren in Lindenfels in het Odenwald, aan het einde van het seizoen 2021 afscheid van de DTM. Hij reed in totaal 146 races met BMW en behaalde naast zes polepositions ook vijf overwinningen en 15 podiumplaatsen. In 2018 en 2020 eindigde Glock de DTM op de vijfde plaats in het rijdersklassement. Voor het seizoen 2022 heeft de autofabrikant uit München hem naar het Italiaanse GT-kampioenschap gestuurd. Samen met collega-coureur Jens Klingmann (GER) vierde Glock een op maat gemaakte start in Monza, won de eerste race en werd tweede in de tweede race.

"De nieuwe M4 past goed bij mij", zegt Glock. De 51-voudig Grand Prix-coureur is zich echter ook bewust van de ernst van de taak wanneer hij terugkeert naar de DTM: "Bij Michelin wordt in de DTM een andere band gebruikt dan in het Italiaanse kampioenschap. De voorbereidingsmogelijkheden zijn beperkt omdat banden slechts in zeer beperkte mate beschikbaar zijn vanwege de algemene leveringsproblemen", meldt Glock. "De tijdelijke pitstop is ook een nieuwe taak voor het team. Al met al is het een enorme uitdaging, maar een geweldig verhaal waar ik echt naar uitkijk."

De_nieuwe_BMW_M4_twee_overwinningen_op_de_LausitzringDe nieuwe BMW M4: twee overwinningen op de Lausitzring!

Ook Roberto Ravaglia voelt grote verwachtingen. "Het is echt spannend om na zoveel jaar terug te zijn in de DTM. Ik ken de sensatie van 1989 toen ik als coureur de DTM won. Nu heb ik het geluk om deel te nemen aan de DTM als teammanager van Ceccato Racing op het legendarische circuit van Imola, vooral in het jaar van het 50-jarig jubileum van BMW M", aldus Ravaglia, die tussen 1988 en 1992 zes overwinningen en vijf polepositions scoorde in de DTM.

Roberto Ravaglia weet hoe belangrijk de DTM vandaag de dag nog steeds is. "Ik ben me ervan bewust dat de DTM een van de meest spectaculaire en competitieve kampioenschappen is die een coureur of een team wil winnen." De Italiaan kent ook de uitdaging voor het gastoptreden op eigen bodem: "Het zal niet makkelijk worden voor ons team om slechts één raceweekend deel te nemen aan een doorlopend kampioenschap. Maar onze motivatie is heel hoog, we gaan alles geven." Ravaglia heeft er ook alle vertrouwen in: "Ik weet dat ik kan rekenen op een competitieve auto als de BMW M4 en een super gemotiveerde coureur als Timo Glock."

Met twee overwinningen voor het laatst op de Lausitzring Turn 1 powered by Autohero heeft Sheldon van der Linde van het Schubert Motorsport team het potentieel van de nieuwe BMW M4 onthuld. Op Imola, de locatie voor races vijf en zes van het seizoen, komt de Zuid-Afrikaan voor het eerst uit als DTM-leider.

DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS