DTM

DTM Classic Cup verschijnt met schitterend startveld tijdens de AvD Oldtimer Grand Prix met Fred Krab aan de start

Uitgegeven door Peter Vader • 4 augustus 2022 21:00

München/Nürburgring - Sinds de première in 1984 heeft de DTM een lange en onveranderde en levendige geschiedenis geschreven. Terwijl de DTM momenteel aan zijn 36e seizoen bezig is met een recordstartveld van fascinerende races, inspireert de DTM Classic Cup liefhebbers van historische toerwagens. De geschiedenis van de traditionele serie leeft, en hoe! Wanneer de DTM Classic Cup van 12 tot 14 augustus van start gaat op de Nürburgring als onderdeel van de traditionele AvD Oldtimer Grand Prix, zal de opkomende raceserie voor toerwagens, vooral uit het DTM-tijdperk van 1984 tot 2007, schitteren met een bijna historisch startveld met 34 auto's van zes verschillende merken, met 42 coureurs, waaronder zeven voormalige DTM-sterren. De start van de DTM Classic Cup tijdens de AvD Oldtimer Grand Prix, het meest klassieke topevenement op de legendarische Nürburgring, is een uniek gastoptreden buiten de vier raceweekenden in het DTM-programma van 2022.

DTM Classic Cup groot_startveld_Nurburgring
Groot startveld bij de AvD Oldtimer Grand Prix op de Nürburgring: DTM Classic Cup met 34 toerwagens en 42 DTM-coureurs

De handtekeningen van de voormalige DTM-helden zijn erg in trek, maar nog meer de vermakelijke verhalen die ze te vertellen hebben. De auto's vertellen ook verhalen, elk heeft zijn eigen geschiedenis. Bijvoorbeeld de adembenemende Opel Calibra, waarmee ooit Formule 1-wereldkampioen Keke Rosberg startte in de DTM. Of de stevige Ford Mustang V8 GT, waarmee de Berlijnse Gerd Ruch ooit een publiekslieveling werd en waarmee Kelberger Guido Momm nu op zijn thuiscircuit start. Of de BMW M3 van het succesvolle Schnitzer-fabrieksteam, dat toen net als nu werd bestuurd door de Deen Kris Nissen.

De_stevige_Ford_Mustang_van_Guido_Momm
De stevige Ford Mustang van Guido Momm

Een andere klassieke BMW M3 wordt gereden door Fred Krab. De Nederlander kende een succesvol racejaar in 1991 en sloot het kampioenschap toen af op een derde plek met 95 punten. Ook behaalde hij met de M3 twee zeges op Circuit Park Zandvoort. Eén tijdens de Pinksterraces en één tijdens de Finale Races die meetelde voor het Nederlandse Kampioenschap. Ruim 30 jaar later werd de samenwerking tussen Fred Krab en Ekris BMW nieuw leven in geblazen met wederom een BMW M3 E30 die door Fred Krab en Vink Motorsport is gerestaureerd in originele staat. Het zal interessant zijn om te zien voor hoeveel vuurwerk Krab kan zorgen tijdens dit evenement op de Nürburgring, want dat hij snel is met de M3 is een ding dat hij al bewezen heeft.

Fred-Krab-Ekris-bmw-m3-e30-classic-racer
Fred Krab en Ekris BMW hebben de door Vink Motorsport geprepareerde BMW M3 E30 nieuw leven ingegeblazen en zullen van de partij zijn bij de AvD Oldtimer Grand Prix

Andere aansprekende inschrijvingen zijn de Opel Vectra in het originele Warsteiner-design, waarmee Gerhard Füller voor een groot publiek een grandioze overwinning in de DTM Classic Cup op de Norisring vierde. Uwe Alzen ging in de jaren negentig vol gas met deze Vectra. Of de nieuwgebouwde BMW M3, die voorheen bestuurd werd door Hans Kalaschek, maar nu voor het eerst in handen is van Philipp Kennewell, die normaliter met een BMW 3.0 CSL deelneemt aan de DTM Classic DRM Cup.

Gerhard_FYller_in_de_Opel_Vectra
Gerhard Füller met de Opel Vectra boekte een fraaie overwinning op de Norisring

De DTM Classic DRM Cup is de tweede raceserie voor historische raceauto's van de DTM-organisatie ITR, die begin dit jaar nieuw werd geïntroduceerd en gereserveerd is voor de voertuigen van het German Racing Championship (DRM) van de jaren zeventig. Slechts twee weken na de AvD Oldtimer Grand Prix, namelijk van 26 tot 28 augustus, presenteert de DTM Classic DRM Cup opnieuw historische topklasse autosport in de Eifel, evenals 's werelds beste DTM-coureurs, de DTM Trophy-talentenfabriek en andere raceseries. Voor bezoekers van de AvD Oldtimer Grand Prix is er zelfs een bonus van 15 procent op tickets voor de DTM Nürburgring powered by Mercedes-AMG.

Lokale_held_Olaf_Manthey_in_de_BMW_635_CSi
De oudste auto van het veld: de BMW 635 CSi van Harold Grohs


DTM Classic Cup 2022: deelnemerslijst Nürburgring:

#	DRIVER 1	NAT	DRIVER 2	NAT	VOERTUIG
2 Stefan Mücke GER Ronny Scheer GER Opel Calibra 2.5 V6 4x4
3 Kris Nissen DE BMW E30 M3
4 Yannik Trautwein GER BMW E36
6 Jürgen Adi Schumann GER Olaf Manthey GER BMW 635 CSi
9 Stephan Jocher GER Matthias Jocher GER Opel Monza 3,0
10 René Ruch SUI BMW E30 M3
Ronny Scheer GER Stefan Mücke GER Ford Sierra RS 500
19 Klaus Hoffmann GER Tim Schrick GER Opel Astra V8 Coupé
20 Leopold Prins van Beieren GER Marc Hessel GER BMW E30
22 Guido Momm GER Ford Mustang 5,0 GT
23 Moritz Horn GER ALPINA E30 M3
Willy Salzgeber AUT Audi A4 24
30 Steffan Irmler GER Volker Strycek GER Opel Kadett E 16V
40 Markus Reich AUT Audi A4
45 Michael Hahn GER Marc Platzek GER BMW E30 325i
49 Philipp Kennewell GER BMW E30 M3
50 Thorsten Hoorn GER BMW E30 325i
52 Fred Krab NLD BMW M3
56 Leonard Batenburg NLD BMW M3
60 Max Huber GER Ford Mondeo
75 Albrecht Kamenzin GER BMW E30 325i
77 André Nösse GER BMW E30 M3
78 Mark Verhaegh NLD BMW E30 M3
Gerhard Füller GER Opel Vectra
93 Steffen Lykke Gregersen DEN BMW E30 M3
Ronny Melkus GER Opel Vectra 98
99 Thomas Wandel GER Audi 200 quattro
111 Herbert Wittmann GER Nico Wittmann GER BMW E30 M3
Markus Wüstefeld GER Roland Asch GER Mercedes 190 EVO2 190
311 Klaus Niesen GER Volvo 850 T5
312 Helmut Baumann GER Volvo 850 T5
313 Mario Tapella GER Michael Tapella GER Volvo 850 T5
Michael Schneider GER Ford Sierra RS 500
400 Joachim Kiesch GER BMW E30 M3


DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS