Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

DS Automobiles en de Franse levensstijl

Uitgegeven door Deni Volkers • 11 februari 2023 12:32

Gastronomie is voor DS Automobiles net zo'n uitdrukkingsvorm als cultuur en mode, en staat symbool voor de Franse levensstijl. Sinds zijn lancering heeft DS Automobiles vele aspecten van de gastronomie verkend. Na talrijke ongelooflijke culinaire ervaringen te hebben georganiseerd via het exclusieve ONLY YOU PRIVILEGE-programma, houdt DS Automobiles voet aan de grond in de gastronomie om fijnproevers te blijven aanspreken.

DS Automobiles

Julien Dumas benoemd tot gastronomisch ambassadeur van DS Automobiles

Sinds 2010 is de Franse gastronomische maaltijd door UNESCO geregistreerd als immaterieel cultureel erfgoed. Het genot van de smaak, de harmonie tussen de mens en de producten van de natuur, de zorgvuldige keuze van de gerechten uit een reeks recepten die steeds rijker worden, grote producten waarvan de smaken samenwerken, de combinatie van gerechten en wijnen, de tafeldecoratie en de speciale lichaamstaal tijdens het proeven worden geïdentificeerd als ongelooflijke expertise, manieren om te delen en emotie te tonen.

Ter ondersteuning van dit engagement wordt Julien Dumas ambassadeur van de gastronomie bij DS Automobiles. De met een Michelin-ster bekroonde chef, werkzaam in het restaurant Bellefeuille in het hotel Saint James Paris, biedt een seizoensgebonden keuken die in het teken staat van de natuur. Gepassioneerd door zijn relaties met zijn leveranciers, tuinders, visboeren en kwekers, geeft hij voorrang aan de authenticiteit van ambachtelijke boeren en visserijen, door smaak en voeding van zeer hoge kwaliteit te bieden.

Julien Dumas wordt gedreven door deze ontmoetingen en zijn reizen, door de oceaan, zijn vis, schelpdieren, zeewier en kustgrassen. Deze ontsnapping past bij een milieuvriendelijke benadering van de keuken.Naast DS Automobiles ambassadeur voor de gastronomie, rijdt Julien Dumas in een nieuwe DS 7 E-TENSE plug-in hybride, waarmee hij tot 65 kilometer (WLTP-cyclus) in de emissieloze modus kan rijden. Met zijn technologie, materiaalkeuze en elegantie nodigt de New DS 7 E-TENSE uit tot de Franse reiskunst. Het is een perfecte handlanger om nieuwe ideeën te verkennen en producenten te ontmoeten die op zoek zijn naar kwaliteitsproducten.

"Ik waardeer de aanpak van DS Automobiles ten zeerste, zowel wat betreft de liefde voor de Franse expertise als de ontwikkeling in technologie om deel uit te maken van de energietransitie. Als ik deze waarden vertaal naar mijn eigen vakgebied, zijn dit de pijlers van mijn keuken die ik wil: seizoensgebonden en dicht bij het milieu. Net als bij DS Automobiles werk ik nauw samen met ambachtslieden. Ik heb mijn eigen moestuin aangelegd en ben zeer verbonden met de zee. Ik vertel het verhaal van mijn reizen tussen stad en zee in mijn menu en zijn rubrieken. Deze reizen zijn altijd een nieuwe ervaring die ik graag deel."

Julien Dumas, gastronomisch ambassadeur van DS Automobiles

"Als je het over Franse expertise hebt, is gastronomie essentieel. De chef Julien Dumas heeft een unieke signatuur. Hij staat heel dicht bij de mensen met wie hij werkt. Deze relaties worden vertaald door memorabele verhalen en opmerkelijke producten. Dit verlangen naar uitmuntendheid, om te delen en deze authenticiteit zijn waarden die ons dierbaar zijn. Samen willen we een licht schijnen op de Franse levensstijl. Verantwoordelijkheid voor het milieu is ook een gemeenschappelijke missie, want DS Automobiles lanceert vanaf 2024, dus vanaf volgend jaar, alleen nog maar 100% elektrische modellen."
Béatrice Foucher, DS Automobiles CEO

Julien Dumas zal als gastronomisch ambassadeur deelnemen aan nieuwe ervaringen rond de Art of Travel. De komende maanden zal de chef zijn universum voorstellen met de demonstratie van de uitmuntende savoir-faire van zijn keuken en van DS Automobiles.

In zijn rol als ambassadeur van DS Automobiles sluit Julien Dumas zich aan bij Jean-Éric Vergne, tweevoudig Formule E-kampioen en coureur van het DS PENSKE Formula E Team.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS