Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

DS Automobiles bereidt zich voor op 100% elektrische toekomst

Uitgegeven door HJ van Keulen • 15 oktober 2023 21:09

DS Automobiles versnelt zijn energietransitie. Sinds de oprichting van het merk staat elektrificatie centraal in de bedrijfsstrategie. Met de 100% elektrische DS 3 E-TENSE en de plug-in hybridevarianten van de DS 4 E-TENSE, DS 7 E-TENSE en DS 9 E-TENSE is elk DS-model nu beschikbaar in een ge�lektrificeerde versie. Deze ge�lektrificeerde modellen vertegenwoordigden bijna de helft van de totale Europese verkoop van DS Automobiles in de eerste zes maanden van 2023.

null

Als voorloper van innovatie zet DS Automobiles vaart achter de vergroening van het productaanbod en zal elk nieuw te introduceren model met ingang van 2024 volledig elektrisch zijn. Daarnaast blijft het merk actief in de Formule E.

In 2024 wordt het productaanbod verder uitgebreid met een 100% elektrische versie van de DS 4, gevolgd door een volledig nieuwe, 100% elektrische auto die als eerste gebaseerd zal zijn op het STLA M-platform van Stellantis. Met een batterijcapaciteit van maximaal 98 kWh en een actieradius van meer dan 700 kilometer is dit toekomstige model een toonbeeld van technologisch vernuft en verfijning, met voorzieningen en functies die perfect inspelen op veeleisende DS Automobiles-klanten.

De ontwikkeling van dit nieuwe model wordt afgerond in Frankrijk, waarna de productie uiteindelijk van start gaat in de Melfi-fabriek in Itali�. Deze hightech productielocatie in de regio Basilicata, tussen Napels en Bari, werd in de jaren negentig van de vorige eeuw gebouwd. In een later stadium zal hier ook een tweede model van DS Automobiles in productie gaan.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS