Formule 1 • MOTO GP

Collin Veijer snel in Austin: "In de race met de voorste mannen meestrijden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 april 2024 22:03

De derde ronde van het MotoGP wereldkampioenschap trok het LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP Moto3 Team en Collin Veijer naar Austin, Texas, waar de Nederlander een sterke prestatie leverde in Q2 op Circuit of the Americas en op de tweede startrij eindigde.

Collin Veijer


Collin Veijer zette tijdens de bewolkte kwalificatiesessie echt een tandje bij, want de jonge Nederlander had zich vrijdag in de vrije training al van zijn sterke kant laten zien. Dankzij zijn 2’15.056 in P2 mocht de 18-jarige direct door naar Q2 op zaterdagmiddag. In de 15 minuten durende sessie van reed de coureur met startnummer 95 doelgerichte ronden en werkte hij zich geleidelijk naar voren, waardoor hij een paar seconden voor het einde van de sessie de leiding nam. Er waren echter nog zeker drie snellere rivalen op de baan, waardoor Veijer uiteindelijk terugviel naar de vierde plaats. Dat tempert zijn verwachtingen voor de 14 ronden tellende race op zondag echter niet, want hij start de Grand Prix van de VS vanaf de vierde plaats op de grid als leider van de tweede rij, direct achter poleman David Alonso, waardoor hij naast spannende slipstream duels hoopt op een succesvolle finish met veel punten

Collin Veijer P4 – 2’14.574 (+0.282): “De kwalificatie van vandaag was niet slecht nadat we ons vanochtend al erg goed voelden, dit ondanks dat we vrijdag in onze tweede run in Training 1 geen goede tijd op de klok hadden weten te zetten. Maar ik had er vertrouwen in dat we in de kwalificatie wel fatsoenlijke rondetijden zouden kunnen rijden. Vanmiddag gingen we naar buiten en ik heb de hele tijd het beste van mezelf gegeven. Ik wist goede rondetijden te rijden en op een gegeven moment wist ik zelfs een tijd te klokken die goed was voor de top vijf. Ik voelde me daarnaast ook heel comfortabel op de gebruikte banden op het moment dat ik daarop mijn snelste rondetijd neerzette. Ik denk dan ook dat we goed in vorm zijn en dat we morgen in de race met de voorste mannen mee kunnen strijden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS