Formule 1

Circuit van Imola krijgt boete door toedoen van Red Bull en Verstappen

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 januari 2023 20:00 • Print artikel

Afgelopen oktober had het team van Red Bull Racing samen met Max Verstappen een filmdag op het Italiaanse Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari met de kampioenschapswinnende RB9 uit 2013. Hierbij zijn de geluidslimieten van het circuit overschreden en het circuit moet dan ook een boete betalen.

Imola

Vlak na het winnen van zijn tweede wereldtitel reisde de Nederlander af naar Imola voor een filmdag waar onder andere vader Jos, Giedo van der Garde en David Coulthard aanwezig waren. Max Verstappen nam plaats in de auto waar Sebastian Vettel in 2013 kampioen mee werd. De auto beschikt over een 2,4 liter V8-krachtbron en deze maken aanzienlijk meer geluid dan de huidige V6 Turbo-hybride autoís. Het geluidsniveau bleek te hard te zijn en het circuit moet een boete van 500 euro betalen.

Bij Corriere Dello Sport vertelde wethouder van het circuit en toerisme van Imola, Elena Penzazzi het volgende: "Het Red Bull-evenement was de enige keer dat de geluidslimiet op het circuit werd overschreden afgelopen jaar. Voor de rest bleven we altijd binnen de grens, ondanks dat we ontzettend veel evenementen hebben gehad. Op 12 oktober kwam Red Bull aanzetten met een auto die wat ouder is dan de huidige en de grens werd overschreden. We hebben het hier over slechts een paar rondjes."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS