Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Charouz Racing System wordt PHM Racing: "Volgende stap in de evolutie"

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 november 2022 21:30

De afgelopen jaren scheurde het Tsjechische team Charouz Racing System met coureurs als Enzo Fittipaldi en Cem Bolukbasi over de circuits heen in de Formule 2 en de Formule 3. Maar het team trok zich terug en wordt overgenomen door het Duitse PHM Racing dat alle inschrijvingen door de F2 en F3 seizoenen in 2023 overneemt.

Charouz Racing System

In 2021 werd het team opgericht en deed het mee in de Formule 4 in de Verenigde Arabische Emiraten, het Duits ADAC Formule 4 en het Italiaanse Formule 4-kampioenschap. PHM Racing zal in 2023 worden beheerd door Charouz Racing System en het team zal in beide kampioenschappen onder de naam PHM Racing by Charouz racen. Het team zal voor het eerst rijden wanneer de Formule 2 en de Formule 3 terugkeren voor de tests op het circuit van Bahrain International, halverwege februari.

Toni Charouz, de teameigenaar van Charouz vertelde op de officiële website van de Formule 2 het volgende: “Ik ben erg blij om deze samenwerking met Paul en zijn team aan te kondigen. PHM Racing is een vrij nieuwe naam in het autosportlandschap, maar ze hebben al laten zien hoe professioneel en competitief ze kunnen zijn in de Formule 4 en ik weet zeker dat ze, met al onze kennis en ondersteuning, het net zo goed kunnen doen in de FIA Formule 2 en FIA Formule 3-kampioenschappen".

Paul H. Mueller, de oprichter en eigenaar van PHM Racing voegde er het volgende aan toe: “Toetreding tot de Formule 3 en Formule 2 is de volgende stap in onze evolutie als een uitgebreid ontwikkelingsprogramma voor jonge talenten. We zijn verheugd om coureurs een team te bieden dat hen van karten tot aan de drempel van de Formule 1 kan brengen.”

Voor het komende seizoen heeft het team Roy Nissany en Brad Benavides gecontracteerd als coureurs in de Formule 2.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS