Formule 1

Carlos Sainz en Red Bull-plotwending: Christian Horner 'duidelijke winnaar' ten koste van Helmut Marko

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 juni 2024 07:02

Het Red Bull-contact voor Carlos Sainz is veranderd van Helmut Marko naar Christian Horner, stelt Craig Slater. De presentator van Sky F1, vraagt zich af of dit betekent dat Horner als winnaar uit de onrust bij Red Bull komt.

Christian Horner Red Bull Racing F1


Slater verwees naar de Red Bull-saga die de krantenkoppen domineerde bij de start van 2024 en vroeg zich af of deze situatie met Sainz aantoont dat Horner 'als winnaar uit de bus is gekomen'.

“Dit was een zeer gewild stoeltje in de Formule 1 en zelfs toen ik met mensen op kantoor sprak toen ik het nieuws kreeg, was er wat teleurstelling dat Carlos Sainz niet tegenover Max Verstappen komt te rijden”, zei Slater. "Hij had zijn zinnen gezet op dit stoeltje. Ik begreep van zijn vertegenwoordigers dat het de afgelopen maanden warm en koud, warm en koud was geweest. Red Bull leek geďnteresseerd, daarna waren ze weer wat afstandelijker.”

"Interessant is dat het contact van Sainz' onderhandelaars met Red Bull veranderde van Helmut Marko naar Christian Horner zelf. Is dat mogelijk een teken dat, als er een interne machtsstrijd was bij Red Bull, Christian Horner hier duidelijk als winnaar uit de bus is gekomen? Checo Pérez was onder anderen loyaal aan Christian Horner tijdens alle problemen aan het begin van dit jaar. Het is zeker een keuze van Christian Horner, dat is duidelijk."

"Misschien als Marko hier de beslissende stem had gehad, had er dan iemand anders in dat stoeltje tegenover Verstappen gezeten? Wie zal het zeggen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS