Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

CUPRA onthult hun naam voor de nieuwe elektrische compacte auto: CUPRA Raval

Uitgegeven door Deni Volkers • 14 mei 2023 18:27

Tijdens de eerste dag van de Automobile Barcelona autoshow heeft Wayne Griffiths, CEO van CUPRA, de naam onthuld van de toekomstige elektrische compacte auto van het merk: CUPRA Raval. Daarmee vormt de naam een ode aan de bruisende wijk Raval in het hart van Barcelona. De productie van de CUPRA Raval gaat plaatsvinden SEAT S.A.’s hoofdfabriek in Martorell, nabij Barcelona. De onderneming investeert 3 miljard euro in de transformatie van de fabriek van ICE- naar elektrische auto’s en gaat er vanaf 2025 elektrische auto’s produceren op basis van het MEB Small-platform van de Volkswagen Groep. SEAT S.A. is voor diverse merken binnen de Groep verantwoordelijk voor het Small BEV-cluster.

CUPRA Raval

“Raval is één van de meest verrassende wijken van Barcelona en onze toekomstige elektrische compacte auto is naar dit stadsdeel vernoemd omdat hij precies die spirit weerspiegelt. Net als we dat destijds met de CUPRA Born hebben gedaan willen we nu de essentie van Raval onderstrepen en de wereld vanuit Barcelona blijven inspireren”, verklaart Wayne Griffiths.

Dé auto voor een nieuwe generatie

“De CUPRA Raval is niet zomaar weer een auto. Hij vormt een uitnodiging voor een nieuwe generatie die meer verwacht. De Raval is een rebelse, 100% elektrische compacte CUPRA met een geheel eigen karakter en een link naar ‘GEN Z’. Kortom, een auto met meer emotie”, vervolgt Griffiths.

Publieksdebuut CUPRA Tavascan

Naast de bekendmaking van de modelnaam Raval vormt Automobile Barcelona tevens het platform voor het internationale publieksdebuut van de CUPRA Tavascan, de eerste volledig elektrische SUV van CUPRA. Daarnaast toont het merk er ook de CUPRA DarkRebel, de digitale showauto die recent zijn wereldpremière beleefde.

Beste eerste kwartaal ooit

Tegelijk met de autoshow in Barcelona presenteerde CUPRA zijn beste eerste-kwartaalresultaten ooit. Van januari tot en met maart boekte de onderneming een record-bedrijfsresultaat van 144 miljoen euro, een verbetering van 139 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet in de eerste drie maanden van dit jaar bedroeg 3,6 miljard euro, een stijging van liefst 48%.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS