DTM

Bronnen bevestigen: Red Bull snijdt banden door met DTM

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 december 2022 14:16

De Red Bull kleuren zijn al jaren niet enkel en alleen in de Formule 1 te zien. De kleuren reiken veel verder dan dat in de hoogste klasse van de autosport, zo sponsort Red Bull coureurs in de Formule 2 en Formule 3, maar ook coureurs in de Dakar Rally, in de karts en zelfs de DTM. Alleen lijkt aan de tijd van Red Bull in de DTM een einde, nu de klasse een nieuwe eigenaar heeft gevonden.

DTM Red Bull

Begin 2021 sloeg Red Bull de handen ineen met het Italiaanse AF Corse. Samen met Red Bull zette het team twee dikke Ferrariĺs in. Deze werden niet door de minste coureurs bestuurd, zo kroop Alexander Albon achter het stuur, maar nam ook meervoudig WRC-kampioen Sebastian Loeb plaats in de Ferrari 488 GT3 EVO. Liam Lawson reed ook in de Ferrari en kwam zelfs dicht bij het winnen van de DTM-titel dat jaar.

Volgens het doorgaans goed ge´nformeerde Motorsport-Total stopt de energieblikjes-fabrikant in de DTM nu de ITR de boel heeft verkocht aan ADAC. Gerhard Berger was de grote baas van de ITR en was in de beginjaren van Toro Rosso teambaas bij het Italiaanse team. Er was dus een duidelijk band te vinden tussen Berger en Red Bull, nu deze weg is lijkt Red Bull nog maar weinig ge´nteresseerd in de Duitse klasse die volgens veel fans haar karakter snel aan het verliezen is.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS