Formule 1

Betekent dit het einde? Daniel Ricciardo stelt Red Bull de vraag na aankondiging Sergio Pérez

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 juni 2024 06:04

Daniel Ricciardo hoopte volgend seizoen een Red Bull-auto te bemachtigen, maar de aankondiging dat Sergio Pérez zou blijven heeft daar voor minstens de komende twee jaar een stokje voor gestoken.

Daniel Ricciardo RB F1


Ricciardo was niet de enige gegadigde voor een Red Bull-cockpit. Yuki Tsunoda wilde een kans maken en ook Ferrari-coureur Carlos Sainz was op de vrije markt.

"Van de anderen die er misschien heen waren gegaan, weten we dat de twee vaders van Carlos Sainz en Max Verstappen, Jos Verstappen en Carlos Sainz Senior misschien niet zo goed met elkaar overweg kunnen. Toen hun zoons nog teamgenoten waren bij Toro Rosso, was er al sprake van een moeizame relatie”, verklaarde Sky Sports-verslaggever Craig Slater op Sky Sports News.

"Betekent dit ook het einde voor Daniel Ricciardo's hoop om weer op het allerhoogste niveau te rijden? Hij had gehoopt dat hij, zo niet volgend jaar, dan misschien het jaar daarna weer in dat Red Bull-stoeltje zou kunnen plaatsnemen. De tweejarige deal voor Pérez sluit dat uit. Hij is al 34 jaar oud. Ook de vooruitzichten van Yuki Tsunoda, die dit jaar erg goed rijdt, lijken te zijn verdwenen door de deal voor Pérez. Er zullen een aantal mensen zijn die denken 'nou, misschien is mijn kans verkeken'."

"Is voor Alex Albon, die een Thaise licentie heeft en die goed zou hebben gepast bij de deels Thaise Red Bull-organisatie, de kans om bij zijn oude team terug te keren groter nu Pérez voor een twee jaar heeft bijgetekend? Voor Max Verstappen is dit een keuze waarmee hij blij zal zijn. Het maakt hem niet per se uit wie zijn teamgenoot is, maar het is beter om een coureur te hebben die je naast je kent dan een mogelijk onbekende."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS