Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Beitske Visser debuteert in de LMP2 met Richard Mille Racing: "Ik ga de goede kant op"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 augustus 2020 10:46 • Print artikel

Beitske Visser staat op het punt haar LMP2-debuut te maken. De snelle jongedame gaat dit weekeinde rijden in de line-up van Richard Mille Racing tijdens de 4 uur van Spa, die meetelt voor de European Le Mans Series.

Beitske Visser
Visser gaat racen met Tatiana Calderon en Andre Negrao, die ook al tijdens de openingswedstrijd van het seizoen reden. In eerste instantie zouden Katherine Legge en Sophia Flörsch voor het team rijden, maar beiden kunnen niet. Legge herstelt van verwondingen die zij tijdens de pre-season test opliep in Paul Ricard. Hiervoor kwam Negrao in de plaats. Flörsch heeft verplichtingen in de FIA Formule 3 op Silverstone en heeft ook een clash met de ELMS-race in Barcelona. Deze valt tegelijkertijd met het Grand Prix-weekend in Spa.

Visser is blij met haar debuut in de prototypes. "Het is in combinatie met FIA women in motorsport", vertelde ze tegenover RaceXpress.nl. "Ik heb al jaren contact met women in motrorsport. Donderdag was de officiële test. Ik heb 30 rondjes gereden. Ik heb nog wel wat te leren maar ik ga de goede kant op. Ik rijd samen met Tatiana Caderon en Andre Negrao. Die heeft veel ervaring met de 24u van Le Mans, daar kunnen we veel van leren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS