Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

BMW Motorrad presenteert de BMW CE 04 Vagabund Moto Concept + FOTO'S

Uitgegeven door Deni Volkers • 8 maart 2023 12:08

BMW is groot op vier wielen, maar ook op twee wielen timmert het merk al vele decennia aan de weg! Terwijl de internationale customising scene rond BMW Motorrad zijn inspirerende creativiteit, uitstekend vakmanschap en continue stroom van nieuwe idee�n voornamelijk wijdt aan de BMW Motorrad Heritage modellen R 18 en R nineT, heeft een uitzonderlijk project op basis van de BMW CE 04 nu vorm gekregen in Oostenrijk. In samenwerking met BMW Motorrad Austria in Salzburg heeft customizing specialist Vagabund Moto GmbH in Graz de BMW CE 04 Vagabund Moto Concept gecre�erd, een stijlvolle en multifunctionele e-scooter op basis van de BMW CE 04 voor gebruik in de stad.

BMW CE 04 Vagabund Moto Concept

"Iedereen definieert de mobiliteit van de toekomst op zijn eigen individuele manier. Met de BMW CE 04 Vagabund Moto Concept presenteren we nu ons eigen idee van een stijlvolle en multifunctionele stedelijke e-scooter die laat zien dat mobiliteitsbehoeften net zo individueel zijn als elke persoonlijkheid. We hebben het wiel niet opnieuw uitgevonden, maar we hebben een nieuwe kijk op functie. We noemen het het benutten van de synergie tussen functionaliteit en esthetiek op een manier die geschikt is voor dagelijks gebruik," zegt Paul Brauchart, oprichter en directeur van Vagabund Moto GmbH, die de filosofie achter de BMW CE 04 Vagabund Moto Concept uitlegt.

Deze in Oostenrijk geproduceerde e-scooter heeft dan ook niet alleen een bijzonder aantrekkelijk kleurenschema in wit, donkergroen, beige en zwart, maar ook diverse functionele elementen in een frisse, moderne designstijl die gericht zijn op een jeugdige doelgroep. Zo zorgt een vriendelijke smiley niet alleen voor een fascinerend visueel accent op de naaf van het voorwiel, maar ook op het glas van de richtingaanwijzers. Wat echter gebleven is, is het indrukwekkende technische concept van de BMW CE 04 met kerngegevens als 31 kW (42 pk) maximaal vermogen, een dynamische acceleratie van 2,6 s van 0 tot 50 km/u, een actieradius van 130 km (volgens WMTC) en een laadtijd van slechts 65 minuten van 0% tot 80% - met een optionele snellader bij maximale laadstroom.

"Bij dit aanpassingsproject was het voor ons erg belangrijk om de enorme variabiliteit van de BMW CE 04 te benadrukken. Tegelijkertijd moest het een voertuig zijn dat vooral jonge, sportieve mensen in een stedelijke omgeving aanspreekt en toch geschikt is voor elk type klant. Het frisse, moderne design van de CE 04 sluit bijzonder goed aan bij het streven naar een sportieve levensstijl," voegt Oliver Balzer, hoofd van BMW Motorrad Oostenrijk, eraan toe.

In overeenstemming met het motto "Action meets Fashion" kreeg de BMW CE 04 Vagabund Moto Concept een functionele topkoffer als aanvulling op de standaard opbergruimte, samen met een surfplank met een in de auto ge�ntegreerd transportsysteem - voor een tochtje naar zee of naar het dichtstbijzijnde meer. "De surfplank is niet alleen een sportuitrusting: het is ook een metafoor voor een duurzame stedelijke levensstijl. De BMW CE 04 Vagabund Moto Concept combineert werk, vrije tijd en individuele flair en laat zien dat er geen tegenstelling hoeft te zijn tussen een van deze gebieden," besluit Oliver Balzer.

BMW CE 04 Vagabund Moto Concept

BMW CE 04 Vagabund Moto Concept

BMW CE 04 Vagabund Moto Concept

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS