Formule 1

Andrea Kimi Antonelli potentiële vervanger voor Williams-coureur Logan Sargeant

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 mei 2024 16:13

Youtuber Will van FP1Will vraagt zich af of het wel een goed idee is om Logan Sargeant te vervangen voor Andrea Kimi Antonelli. In een Youtube-video vertelt hij doodleuk dat hij dit een 'awful idea’ vindt. Maar waarom?

Andrea Kimi Antonelli

Er gaan geruchten rond dat Williams-coureur Logan Sargeant nog dit seizoen zijn stoel gaat kwijtraken. De FIA heeft de geruchten gedeeltelijk bevestigd door te vertellen dat toezichthouders hebben verzocht om de jonge Italiaanse rookie Andrea Kimi Antonelli in te zetten.

Ze hebben niet gezegd voor welk team Antonelli gaat rijden, maar met de geruchten kunnen we wel raden voor welk team dat zal zijn... "Tenzij het team gewoon geld bij elkaar probeert te sprokkelen, is dit vragen om een ramp!", aldus Will.

Antonelli heeft voornamelijk ervaring in karting, Formule 4, de Formula Regional European Championship en tot dusver races in de Formule 2. Met deze relatief beperkte ervaring denkt Will dat Andrea geen goede start kan maken met Williams. "Hij zal sneller een burn-out krijgen dan de meeste contentmakers zodra de kerstreclameopbrengsten wegvallen", meent de YouTuber.

Hoewel Antonelli wel wat ‘flashes’ van potentie toont, is hij simpelweg gewoon nog niet klaar voor ‘het grote-mensenwerk', stelt hij. Kenners zien Andrea als een soort ‘wonderkind’, gezien zijn vele overwinningen in de Formule 4 en zijn snelle overstap naar Formule 2. Maar Will denkt dat het te vroeg is om de Italiaan in een Formule 1-auto te zetten.

Hij meent ook dat Andrea een soort ‘magneet’ is voor penalty's, en dat is zeker in een Formule 1-race niet heel handig. Max Verstappen heeft in zijn eerste jaren in de Formule 1 veel en snel geleerd. Maar ja, of Antonelli een net zo groot talent is als Verstappen, moet nog maar blijken.

Kortom: als de geruchten waar zijn, dan zou Williams weleens een grote fout kunnen maken door Logan Sergeant te vervangen door Kimi Andrea Antonelli. / Door Sterre Haasnoot

Andrea Kimi Antonelli kampioen FRECA op Circuit Zandvoort

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS