Formule 1

Mercedes bang om jonge Andrea Kimi Antonelli te laten ‘verzuipen’ naast George Russell

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 april 2024 08:02

Mercedes zit met een groot probleem. Lewis Hamilton verlaat volgend seizoen het Mercedes-schip en gaat aan de slag bij Ferrari. Mercedes is nog altijd op zoek naar een vervanger voor de zevenvoudig wereldkampioen. Andrea Kimi Antonelli wordt genoemd als mogelijke vervanger, maar teambaas Toto Wolff is bang dat de jonge Italiaan dit niet aankan.

Mercedes Andrea Kimi Antonelli

Antonelli is al jaren één van de, al dan niet het grootste talent. Vorig jaar kroonde hij zich tot kampioen in het FRECA. Hij sloeg de FIA F3 over en begon dit jaar direct aan zijn debuutseizoen in de Formule 2 bij het team van Prema. Toch is Wolff bang dat Antonelli zal ‘verzuipen’.

“We hebben een jonge jongen die veelbelovend is”, begint de Oostenrijker in gesprek met FOX Sports Australia. “Ik wil hem niet nog meer onder druk zetten. Maar het lijkt erop dat hij een van de groten kan worden. Maar we willen hem ook niet verzuipen door op zijn zeventiende zo snel in een F1-auto te springen. Er zijn dus een paar opties waarmee we met hem kunnen spelen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS