Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Alles is klaar voor het I.C.E St. Moritz - International Concours of Elegance

Uitgegeven door Deni Volkers • 23 februari 2023 12:32

Het aftellen naar The I.C.E St. Moritz is begonnen. Het Engadin is verheugd gastheer te zijn van het spannende internationale evenement dat op vrijdag 24 en zaterdag 25 februari de prachtigste klassieke auto's samenbrengt in de unieke setting van het bevroren meer van St. Moritz. Verzamelaars, chauffeurs en liefhebbers, verenigd door de zuiverste autopassie, worden van over de hele wereld verwacht voor twee dagen van glamour en schoonheid, omgeven door een magische sfeer die alleen deze locatie kan bieden.

I.C.E St. Moritz - International Concours of Elegance

De editie van dit jaar staat voor een alternatief formaat, waarbij statische en dynamische momenten tegenover elkaar staan en de deelnemers met hun auto's kunnen rijden op het besneeuwde circuit dat vaak wordt gebruikt voor polowedstrijden en paardenraces. Het publiek krijgt bovendien een unieke kans om deze ware meesterwerken op vier wielen, die autogeschiedenis hebben geschreven en die zelden in een andere context te zien zijn, van dichtbij te bekijken. Dit neemt niet weg dat The I.C.E. zich onderscheidt van andere internationale automotive events en een gelegenheid is die de sportieve roeping en elegantie van St. Moritz zelf goed vertegenwoordigt, een mix die het in de loop der tijd tot een favoriete bestemming van de jet set van de wereld heeft gemaakt.

Tijdens de eerste dag, vrijdag 24 februari, wordt het meer omgetoverd tot een openluchtmuseum dat auto's als ware kunstwerken in de schijnwerpers zet. Vanaf de ochtend zullen de auto's het I.C.E.-dorp binnenkomen om te worden onderzocht en beoordeeld door de deskundige jury, die zal letten op het verhaal, de originaliteit, de authenticiteit en de staat van de auto's. De juryleden krijgen de gelegenheid om rechtstreeks met de eigenaars in contact te treden, zodat zij de details en bijzonderheden van elk deelnemend juweel kunnen leren kennen.

De meest dynamische en spectaculaire fase van de wedstrijd vindt plaats op zaterdag 25 februari. Tijdens de ochtend en de vroege namiddag zullen de wagens, gegroepeerd volgens hun categorie�n, het bevroren circuit van het meer oprijden en, in wintertrim, fascinerende rechte stukken in gang zetten. De jury zal zo de chemie tussen de rijders en hun auto's in actie kunnen beoordelen en ook de stijl en dynamiek van het rijden op het besneeuwde oppervlak.

Na afloop van deze spectaculaire ronden wordt overgegaan tot de prijsuitreiking, waarbij de prestigieuze prijzen worden uitgereikt die zijn gereserveerd voor elk van de vijf categorie�n die The I.C.E. dit jaar kenmerken: Open Wheels, Barchettas op het meer, Le Mans 100, Concept Cars & One Offs en Queens on Wheels.

The I.C.E St. Moritz - International Concours of Elegance, het grote en langverwachte internationale automotive event, is klaar om mode- en autoliefhebbers te verwelkomen en te laten genieten van een ongelooflijke ervaring.

I.C.E St. Moritz

I.C.E St. Moritz

I.C.E St. Moritz

I.C.E St. Moritz

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS