Formule 1

Alex Albon haalt geen genoegen uit mindere presteren Sergio Perez: "Ik probeer hem te helpen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 september 2021 17:13 • Print artikel

Alex Albon moest na vorig jaar het veld ruimen bij Red Bull, omdat hij het tempo van zijn teamgenoot Max Verstappen niet kon volgen. Zijn vervanger Sergio Perez kent eenzelfde lot bij het Formule 1-team. Toch haalt de Britse Thai er naar eigen zeggen geen genoegen uit dat de Mexicaan ook niet bij Verstappen in de buurt kan komen.

Sergio Perez


"Checo vertelt exact hetzelfde als ik vorig jaar", reageert Albon bij AutoHebdo. "Maar daar haal ik zeker geen genoegen uit. Hij heeft het ook lastig en ik wil alleen maar het beste voor het team. Het gaat erom hoe Red Bull presteert in de strijd om de wereldtitel."

Volgens Albon is de auto ten opzichte van vorig jaar verbeterd, maar is deze nog steeds een lastige om te besturen. "Ik doe er alles aan door mijn ervaring en kennis over de auto met hem te delen. Dan kan hij zich zo snel mogelijk aanpassen. De auto is beter geworden, maar nog altijd lastig te besturen."

Als de aanstaand Williams-coureur wordt gevraagd of hij het beter had gedaan met de aangepaste auto, stelt hij dat hij dat niet kan inschatten. "De auto van dit jaar voelt beter aan dan die van vorig jaar. Daarnaast heb ik vorig jaar veel dingen geleerd. Hoe ik het in de huidige auto zou doen, weet ik niet, maar ik ben vooral blij dat ik volgend jaar een herkansing krijg om te laten zien wat ik kan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS