Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Acura Integra erkend door motorweek als Driver's Choice Award voor beste sport sedan

Uitgegeven door Deni Volkers • 17 februari 2023 12:22

De 2023 Acura Integra is uitgeroepen tot Best Sport Sedan van de 2023 MotorWeek Drivers' Choice Awards. De erkenning benadrukt het sportieve design van de Integra, de boeiende rijervaring, het veelzijdige pakket en de premium functies.

Acura Integra

In zijn 42e jaar, MotorWeek's jaarlijkse Drivers 'Choice Awards beschouwt voertuigen vanuit het oogpunt van de koper om trends, innovaties, waarde en betrouwbaarheid. Hun doel is om een lijst met winnaars te produceren die overeenkomt met de perspectieven van zowel auto-experts als consumenten en kan worden gebruikt als een praktische gids voor het winkelen voor auto's.

"Terwijl de originele Acura Integra veel heeft gedaan om de reputatie van het merk als bestuurder centraal te stellen, heeft deze geheel nieuwe inspanning ons verlangen aangewakkerd om gewoon voor het pure plezier de open weg op te gaan," zei John Davis, gastheer en bedenker van MotorWeek. "Een echte sportsedan in elk opzicht, die zelfs het dagelijkse woon-werkverkeer pittiger maakt, terwijl hij voldoende praktisch is, samen met een toegankelijke prijsstelling, om een bredere klantenkring aan te spreken die gewoon een geweldige allround auto nodig heeft."

De volgende generatie Integra, de nieuwe prestatiepoort van het merk Acura en Noord-Amerikaanse auto van het jaar™, voltooit Acura's terugkeer naar Precision Crafted Performance met 200 pk en de enige beschikbare handgeschakelde transmissie in zijn klasse. Hij is snel uitgegroeid tot het best verkopende model in het premium sport-compact segment en heeft het hoogste percentage kopers onder de 35 jaar in deze klasse.

De 2023 Acura Integra is ontworpen voor een nieuwe generatie autoliefhebbers en beschikt over een bekroonde turbomotor met hoog vermogen, een ultrastijve carrosseriestructuur en een sportief afgesteld chassis voor een opwindende rijervaring. De Integra is perfect voor een jonge, actieve levensstijl en heeft ook de enige 5-deurs liftback carrosserie in zijn klasse, voor een grote en flexibele laadruimte en superieure beenruimte achterin, met een slank coupé-achtig profiel en een sportieve houding. Een groot aantal nieuwe veiligheids-, bestuurdersassistentie- en connected-car technologieën zijn standaard. De Integra heeft ook de hoogste veiligheidsscore gekregen van het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS).

De Integra van 2023 is de eerste Integra die in Amerika wordt gebouwd, met productie in Marysville, Ohio1, op dezelfde lijn als de Acura TLX. De 1,5-liter turbomotor van de Integra wordt uitsluitend gemaakt in de Anna Engine Plant in Ohio.

Deze zomer wordt de Integra line-up uitgebreid met de komst van de high-performance Integra Type S. De Integra Type S van 2024 wordt aangedreven door een 2,0-liter VTEC-turbomotor met hoog toerental die meer dan 300 pk levert en uitsluitend is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en een sperdifferentieel. Meer details worden dichter bij de introductie bekendgemaakt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS