DTM

ADAC verwerft de DTM-merkrechten

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 7 december 2022 07:01

MŁnchen - De ADAC e. V. zal vanaf volgend jaar promotie maken voor de DTM en heeft de merkrechten voor de raceserie verworven. De ADAC en de club en de vorige rechtenhouder van de DTM, Berger Motorsport AG, hebben een akkoord bereikt.

ADAC verwerft de DTM-merkrechten

ADAC Sports voorzitter Dr. Gerd Ennser: "Geen enkel ander merk staat zo voor de Duitse autosport zoals de DTM. De ADAC wil de DTM behouden, omdat het een cultureel erfrecht is van de motorsport. Het geniet een uitstekende reputatie, niet alleen in Duitsland, maar ook in de motorsport wereldwijd. Vanaf volgend jaar zal de DTM aan een nieuw hoofdstuk beginnen in zijn lange geschiedenis onder de paraplu van de ADAC geschiedenis."

autosport
ADAC neemt ook het merk DTM over om de structuren in de Duitse autosport te reorganiseren, synergiŽn te creŽren en de kwaliteit van de sport te verbeteren om consequent de weg naar meer duurzaamheid in de motorsport in te slaan. Voor deelnemers aan de DTM en de ADAC GT Masters, in het seizoen 2023 zullen er mogelijkheden zijn voor alle huidige deelnemers aan de DTM en de ADAC GT Masters om betrokken te raken bij de ADAC-platforms.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS