DTM

ADAC creëert duurzame en toekomstgerichte structuren voor de DTM; unieke DTM concept blijft bestaan!

Uitgegeven door Peter Vader • 8 december 2022 13:38

MüNCHEN - De DTM zal vanaf 2023 onder de paraplu van de ADAC meedingen als spits van een sterk Duits autosportplatform. Na de overname van de merkrechten van de DTM gebruikt de ADAC-synergiën om toekomstgerichte en duurzame structuren te creëren voor de topklassen op het circuit. Op weg naar de introductie van synthetische brandstoffen in de toekomst, vertrouwt DTM op een milieuvriendelijke en innovatieve brandstof van Shell die bestaat uit 50% hernieuwbare componenten als onderdeel van een nieuw duurzaamheidsconcept. Het unieke en beproefde concept van de DTM met één coureur per auto blijft bestaan. Met een kalender met acht verschillende circuits richt de serie zich op de essentie van het Duitse imago, zonder zijn internationale karakter te verliezen. In 2023 zal de DTM live te zien zijn op free-to-air tv bij een sterke tv-partner.

ADAC DTM 2023 acht verschillende circuits
De DTM start in 2023 op acht aantrekkelijke en gevarieerde circuits

Kloppend Duits hart
Dr. Gerd Ennser, president van ADAC Sport: "De DTM geniet een internationale reputatie en een uitstekende reputatie buiten zijn grenzen – maar het hart van de DTM klopt in Duitsland. Het was erg belangrijk voor ons om planningszekerheid te creëren voor de teams, kort na het verwerven van de handelsmerkrechten. Het was belangrijk dat we ons concentreerden op onze kernmarkt. De ADAC neemt een grote erfenis op zich en blijft de DTM afstemmen op zijn grensoverschrijdende aantrekkingskracht als een sterk internationaal merk in de Europese autosport. Met duurzame en toekomstgerichte structuren creëren we een sterk platform voor de Duitse autosport."

Sportieve oriëntatie
De DTM blijft ook in de toekomst het speerpunt voor professionals. De ADAC zet het succesrecept van de DTM voort en houdt vast aan de kenmerken die het merk DTM al bijna 40 jaar definiëren. Het format met één coureur per voertuig en twee races per evenement blijft bestaan. Bandenwissels blijven een doorslaggevende factor in de race: tijdens de pitstops vechten de teams om de laatste tiende van een seconde. Standaardbanden worden vanaf 2023 geleverd door premiumfabrikant en Formule 1-leverancier Pirelli. De erkende voertuigclassificatie van de SRO Motorsports Group zorgt voor gelijke kansen in het veld.

ADAC DTM 2023 pitstops
Bij de pitstop blijven de teams vechten voor elke tiende van een seconde

Duurzaamheid
Duurzaamheid speelt nu een doorslaggevende rol in de DTM. De innovatieve en hernieuwbare brandstof van Shell, die in het seizoen 2022 al succesvol werd gebruikt in de ADAC GT Masters, zal vanaf 2023 ook in de DTM worden gebruikt. Het initiatief "Bottle Free Zone", dat samen met BWT werd gelanceerd, zorgt ervoor dat plastic afval in de paddock wordt vermeden. Voor de teams neemt de serieorganisator ADAC economisch relevante beslissingen. Voor de deelnemers zijn belangrijke maatregelen gepland om het budget te verlagen.

De kalender
De DTM 2023 begint eind mei met een comeback in de Motorsport Arena Oschersleben. Voor het eerst in acht jaar keert de serie terug op het circuit in Saksen-Anhalt. Vier weken later maken de piloten hun eerste gastoptreden in het buitenland. Na een pauze van vijf jaar is de DTM terug op het Formule 1-circuit op Zandvoort. De races aan de Nederlandse Noordzeekust worden gevolgd door één van de hoogtepunten van het seizoen: op de Norisring strijden de coureurs om twee bijzonder prestigieuze overwinningen op het unieke stratencircuit in Neurenberg. Van de Norisring reist het circus dan vier weken later naar de Nürburgring, voordat de DTM twee weken later stopt op de DEKRA Lausitzring. De comeback op de Sachsenring is spectaculair. Na 20 jaar worden de DTM-coureurs opnieuw uitgedaagd op het veeleisende achtbaancircuit in Hohenstein-Ernstthal. Met de terugkeer naar de Sachsenring - begin september - begint de hete en beslissende fase van het seizoen. Op de Red Bull Ring roept de berg. Het voorlaatste raceweekend van het seizoen vindt plaats in de Alpine-achtbaan. De finale vindt traditioneel plaats op de Hockenheimring in Baden-Württemberg, waar de DTM-kampioen van 2023 wordt gekroond. In de DTM-kalender van 2023 zijn er geen overlappingen met de GT World Challenge Europe en de belangrijke 24 uursraces, wat synergie-effecten creëert voor alle teams.

ADAC DTM 2023 Norisring
Spectaculair: de stadsraces op de beroemde Norisring in Neurenberg zijn een van de hoogtepunten van het seizoen

ADAC GT Masters blijft
De ADAC GT Masters zullen in de toekomst thuishoren in de nieuwe DTM Endurance. Als onderdeel van de DTM zullen de GT3-auto's van de ADAC GT Masters onder dit dak strijden tijdens zes tot zeven evenementen, samen met de sportwagens van de Prototype Cup Germany. De ADAC voert momenteel vruchtbare gesprekken met de ACO om de details te coördineren. Naast de nieuwe DTM Endurance maken ook de ADAC GT4 Germany, de BMW M2 Racing Cup en de Porsche Carrera Cup Deutschland integraal deel uit van het DTM-programma.

Data DTM-kalender 2023, onder voorbehoud van wijzigingen:

26.05. – 28.05.2023 Motorsport Arena Oschersleben

23.06. – 25.06.2023 Circuit Zandvoort/ Nederland

07.07. – 09.07.2023 Norisring

04.08. – 06.08.2023 Nürburgring

18.08. – 20.08.2023 DEKRA Lausitzring

08.09. – 10.09.2023 Sachsenring

22.09. – 24.09.2023 Red Bull Ring / Oostenrijk

20.10. – 22.10.2023 Hockenheimring Baden-Württemberg

ADAC DTM 2023 DTM logo blauw

ADAC DTM 2023 ADAC logo geel

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS