Formule 1

Toro Rosso heeft groot voordeel: "Toen Max Verstappen en Carlos Sainz arriveerden.."

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 5 februari 2017 08:28

Nu de Formule 1 een nieuw tijdperk tegemoet treedt, denkt James Key dat Scuderia Toro Rosso voordeel zal hebben met twee ervaren coureurs in het team als Carlos Sainz en Daniil Kvyat. Toro Rosso heeft flink wat jaren met debutanten gewerkt, zoals met Max Verstappen, maar nu hebben beide rijders Sainz en Kvyat drie jaar of meer F1-ervaring. Met de nieuwe aerodynamica regels in zicht is dit volgens technisch directeur Keys een bonus voor het team.

Formule 1 2017 Toro Rosso


"Dat denk ik. Toen Max Verstappen en Carlos Sainz arriveerden in 2015 waren ze uiteraard geweldige jonge coureurs. Het was een positief verhaal voor ons en de sport in het algemeen," zei Key tegen RACER. "Ze deden het zo goed in hun eerste jaar, maar moesten nog veel leren. Steeds door het proces van het verfijnen hoe ze de banden aan het werk konden krijgen in iedere omstandigheid."

"Er waren de onvermijdelijke beginnersfouten, en moesten de voor hen onbekende circuits nog leren. Dat gaat altijd ten koste van wat prestatie tegenover teams die daar niet doorheen moeten. Daar hadden we in 2015 mee te maken. In 2016 wisselden we van coureurs en Kvyat had tijd nodig om zichzelf weer op te laden. Tegen het einde van het seizoen is hem dat wel gelukt, wij waarderen hem zeer. Aanstaand seizoen is hij helemaal terug, en wordt het zijn beste jaar, nu hij tijd had om afstand te nemen van zaken."

"Van Sainz weten we dat hij groot potentieel heeft en het goed wil doen. Voor hem is het ook een belangrijk jaar. Ze moeten laten zien dat ze nog steeds competitief zijn in een rijdersmarkt die nu heel erg goed is voor jonge coureurs."

Key denkt dat de ervaring van de beide coureurs, voor Toro Rosso een voordeel is om de auto te ontwikkelen naarmate het seizoen vordert. "We zijn blij met een bekend coureurskoppel dat we kennen. Het belangrijkste is dat ze allebei de meest ervaren line-up vormen die het team ooit heeft gehad. Ze gaan het seizoen in en laten ons de 2017 auto verder ontwikkelen met de voor hen bekende en begrepen feedback, dat is goed," aldus Key.

Max Verstappen proeft verschil: "Toro Rosso goed, maar als je dan naar Red Bull Racing, merk je.."

"Toro Rosso vormt meer een team na het vertrek van Max Verstappen"

Max Verstappen open en eerlijk over de periode bij Toro Rosso en heden: "Natuurlijk is het.."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS