Formule 1

Max Verstappen proeft verschil: "Toro Rosso goed, maar als je dan naar Red Bull Racing, merk je.."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 augustus 2016 07:08

Na zijn aanloop in de karts ging het snel, razendsnel met Max Verstappen in de auto's. Na één seizoen F3 maakte Verstappen al promotie naar de Formule 1 bij Toro Rosso. Na één seizoen en een paar races maakte Max al promotie naar de hoofdmacht van Red Bull.


“Op het moment dat ik het hoorde sprong ik een gat in de lucht en dacht: ‘ik ben er klaar voor en wil er voor gaan’, omdat na een heel seizoen en een paar races ik het gevoel had klaar te zijn voor deze stap. Als coureur denk je altijd dat het je zal lukken en als je dan de mogelijkheid krijgt zeg je geen nee en ga je ervoor”, zei Max in een interview met F1i.com. “Natuurlijk is er altijd een vraagteken hoe je het doet ten opzichte van je teamgenoot, maar vanaf het begin ging dat goed en ik had er plezier in en scoorde punten. Nog steeds gaat alles in de goede richting.”

Het verschil tussen de teams van Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso is groot merkt Verstappen nu hij bij beide teams aan de slag is geweest. “In het algemeen is Toro Rosso een goed team maar als je dan de overstap maakt naar Red Bull Racing merk je dat alles een stapje beter is in alles wat ze doen, iets wat je ook mag verwachten van een team dat om het wereldkampioenschap vecht. Niets ten nadele van Toro Rosso want zij deden het beste wat ze konden met de mogelijkheden die zij hadden.”

"De sfeer binnen het team van Red Bull Racing is erg goed. Ik heb het hier enorm naar mijn zin. Daniel is een geweldige teamgenoot, we hebben veel respect voor elkaar en hij is ook nog eens een erg vriendelijk persoon. Het is goed om een goede sfeer tussen beide coureurs te hebben.”

“Ook het team werkt hard, en vanaf het moment dat ik bij het team kwam pushen Daniel en ik elkaar tot de limiet, we pushen het team vooruit wat uiteindelijk goed is voor iedereen.”



De nieuwste deals met grote kortingen! Elke dag nieuwe aanbiedingen overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer hier van hoge kortingen op deze koopjes. Bekijk de dagaanbiedingen van dit moment!!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS