Formule 1

Carlos Sainz over Alonso en over de nieuwe Toro Rosso: "Indrukwekkend en snel"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 29 januari 2017 08:03

Scuderia Toro Rosso coureur Carlos Sainz, denkt dat zijn landgenoot Fernando Alonso, de gedachte om te stoppen met de Formule 1 snel laat varen als hij eenmaal in de nieuwe bolide heeft gereden. De McLaren-Honda F1-coureur beleefde al twee magere jaren sinds zijn komst in het team uit Woking. De Grand Prix van Spanje in 2013 was de 32ste en tevens laatste overwinning van de Spanjaard. Alonso heeft de laatste tijd al vaak geroepen, dat als er niet meer uitdaging komt, hij zijn helm aan de wilgen hangt.

Formule 1 Carlos Sainz


Sainz zei dat zijn Alonso wel blij gaat worden met wat hij gaat zien in seizoen 2017. "Het zijn snellere auto's, met de aerodynamische lading uit de gouden jaren 2005," zei Sainz tegen Spaanse media. "De banden zijn breder en slijten minder snel, hierdoor kunnen we meer aanvallen. Ik heb niet veel contact met Alonso, in ieder geval minder dan mensen denken. Ik weet niet eens wat hij zoal doet in het voorseizoen. Ik weet wel dat als Alonso eenmaal de nieuwe auto geprobeerd heeft, hij niet zo makkelijk meer aan zijn pensioen denkt."

Sainz prijst Alonso voor zijn steun en begeleiding. De jonge Spanjaard is recentelijk gestart met werken in de Red Bull Racing simulator. Van wat hij getest heeft, roept hij over de 2017 Toro Rosso: "Indrukwekkend en snel."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS