Formule 1

Opmerkelijke uitspraken Bernie Ecclestone: "Mercedes hielp Ferrari titelrivaal te worden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 oktober 2017 09:24

MEXICO-STAD - Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone gelooft dat Ferrari's terugkeer naar de top in de Formule 1 misschien geholpen kan zijn door zijn rivaal Mercedes door de Italiaanse renstal te helpen met zijn motor. Ferrari kwam dit jaar naar voren als de belangrijkste bedreiging van Mercedes in het kampioenschap. Het heeft grote vooruitgang geboekt sinds de moeilijke start in 2014 met de hybride-turboformule.

Bernie Ecclestone Formula 1


En hoewel een herstructurering binnen Ferrari in de afgelopen 12 maanden heeft geholpen de prestaties van het chassis te verhogen, hint Ecclestone erop dat het door zijn belangrijkste rivaal werd geholpen op het vlak van de motor. "In dit geval kan niemand dat zeker weten behalve degene die dat gedaan heeft. Maar Ferrari is op een bepaald moment geholpen met de motor."

Gevraagd naar wie de hulp verstrekt had zei Ecclestone 'Mercedes'. En met reden. Een wereldkampioenschap tegen Sauber winnen is leuk, maar winnen van Ferrari staat natuurlijk veel beter."

"Ik weet het niet zeker. Ik zeg misschien. In het verleden is het al gebeurd met Honda. En als Mercedes heeft besloten Maranello te helpen op technisch vlak, dan is het volgens mij een goede stap geweest."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS