Formule 1

Ferrari-president Sergio Marchionne wil niemand aanwijzen als schuldige van falen: "Nee, nee!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 oktober 2017 17:23

Maurizo Arrivabene, teambaas bij Scuderia Ferrari, staat volgens de verhalen onder druk. De Italiaan zou, zo gaan geruchten, gaat de laan uitgestuurd worden bij het Italiaanse Formule 1-team. President Sergio Marchionne ontkende eerder al de geruchten. Als de Italiaan gevraagd wordt of Arrivabene de last van de technische problemen draagt, ontkent Marchionne dit.

Formule 1 2017 Scuderia Ferrari


“Nee, nee”, reageert de Ferrari-president tegenover het Finse Tarun Sanomat. “Zowel Mattia als Maurizio waren in het proces betrokken. Om de schuld toe te wijzen is behoorlijk idioot. Technisch als CEO ben ik er ook betrokken.”

Ross Brawn zei eerder dat zijn voormalig werkgever onder onnodige druk staat en ze zich moeten blijven richten op het kampioenschap. Daarom moeten ze bij Ferrari vooral rustig blijven. “Het belangrijkste is dat het probleem wordt opgelost en dat we winnen”, aldus Marchionne. “Het gaat nooit over één persoon. De drie Aziatische evenementen waren een som van ongelukkige voorvallen en de kans op herhaling is klein. We hebben één verandering aan de organisatie doorgevoerd door een ervaren expert naar binnen te brengen om de kwalitatieve kant te versterken. Dit team weet hoe ze moeten winnen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS