Formule 1

Toto Wolff van Mercedes neemt het op voor Max Verstappen: "Mijn mening is dat we..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 oktober 2017 09:36

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft naar de FIA uitgehaald voor een te zware straf van Max Verstappen. De Formule 1-coureur werd door het autosportorgaan gestraft, omdat hij bij het inhalen in de laatste ronde van Kimi Raikkonen met vier wielen naast de baan kwam. Daardoor verloor hij een podiumplek tijdens de Grand Prix van Amerika. Het werd in zowel de paddock als wereldwijd als een controversieel besluit bestempeld.

Toto Wolff


Vorig jaar tijdens de F1 Strategie Groep werd besloten dat de FIA meer vrijheid moest geven ten aanzien van de baanlimieten. Een sanctie werd alleen uitgedeeld bij ongevallen en bij een risico waar een andere coureur in gevaar gebracht wordt. Wolff denkt dat de Strategie Groep nu moet ingrijpen en dat er niet zo snel besloten moet worden over incidenten zoals bij Verstappen op het Circuit of the Americas het geval was.

“Mijn mening is dat we de jongens moeten laten racen, maar als iemand oneerlijk is en de baan op een manier gebruikt dat hij niet moet doen, straf hem dan”, zegt de Oostenrijker tegen het Engelse Autosport. “Het was gewoon stevig racen en je probeert gewoon je weg er langs te vinden, dan moeten we niet te snel straffen.” Daarmee is de teambaas het eens met zijn landgenoot en Mercedes F1-directeur Niki Lauda. De voormalig coureur wil dat de baanlimieten besproken worden door de Strategy Group.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS